Litterära siffror från förra året och årets läsutmaning


Ett inlägg om böcker och läsning.


 

Tofflan My year 2019 in books

Mitt 2019 i böcker.

För ungefär ett år sen började jag använda Goodreads på allvar. Goodreads är ett tillhåll – eller på korrekt svenska en webbplats inom sociala medier – för oss boktokar. Jag skriver ju här på bloggen om alla böcker jag läser, men på Goodreads kan jag göra lite annat. Där kan jag följa andra boktokar och deras läsning, jag kan skriva in hur långt jag har kommit i böcker jag läser, jag kan följa författare med mera. Dessutom kan jag få fram statistik om min läsning och sätta upp läsmål. Jag har nog tyckt att det har varit larvigt att planera sin läsning och sätta upp mål för den, men idag är det så mycket annat som slåss om ens uppmärksamhet, så varför inte? Det tänkte jag, som läste 91 böcker förra året, och satt som utmaning till mig själv att läsa 100 böcker i år. Ett rätt överkomligt mål, eller hur?

Siffror är inte heller egentligen min grej, men hur det än är så… lite kul med statistik är det ändå. Tänk jag inte bara läste 91 böcker förra året, jag läste hela 26 216 sidor också. I vart fall böcker och sidor som är registrerade av mig på Goodreads. Jag kan också få fram bland annat följande om mitt bokår 2019:

  • Den kortaste boken jag läste var på 124 sidor.
  • Den längsta boken jag läste vara på 632 sidor.
  • Den mest populära boken jag läste var Miss Peregrines hem för besynnerliga barn.
  • Mitt genomsnittsomdöme per bok är på 4,4 [ganska högt, alltså]
  • Den sista boken jag skrev om förra året var Besittarna.

Finns du på Goodreads och vill följa mig där heter jag Tofflan där också, ovanligt nog.

På min Läslista hittar du samtliga böcker jag har läst [de senaste åren] samlade årsvis med länkar till de böcker jag har bloggat om.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, Sociala medier och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Litterära siffror från förra året och årets läsutmaning

  1. Mösstanten skriver:

    Det är lite roligt med läsutmaningar. Jag har också satt ett mål på Goodreads.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.