Offer 2117


Ett inlägg om min andra julklappsbok.Jussi Adler-Olsens bok Offer 2117Det blev en härlig hög med böcker 
som tomten kom med – förra året. (Men faktum är att jag har ytterligare en bok att vänta som kommer i år.) Jag har redan läst ut två julklappsböcker, så det är tur att det det finns fler olästa. Av Annas snälla mamma och hennes L fick jag Jussi Adler-Olsens åttonde bok i Avdelning Q-serien, Offer 2117. Stort TACK för den boken som jag slog ihop pärmarna på idag på förmiddagen.

Under minst ett decennium har Avdelning Q funnits och Carl Mörck har arbetat tillsammans med den underliga Rose och den hemlighetsfulle Assad. Avdelningen jobbar med kalla fall. Men den här gången är fallen allt annat än kalla. Läsaren får veta Assads hemligheter när han plötsligt känner igen ansikten i tidningsklipp om flyktingar. Samtidigt ringer en ung man polisen och hotar mörda, först sina föräldrar.

Jag grep mig an den här boken på över 500 sidor för att försöka hinna läsa den innan jag ska vara tillbaka i tjänst. Skälet är att jag alltid bär med mig en bok i jobbryggsäcken. Ryggen föredrar pocketböcker. Men att sitta hemma, i fåtöljen, och läsa en nyutkommen, inbunden och omfångsrik bok – det föredrar jag.

Den här boken är mer politisk än de tidigare. Visserligen handlar den om kriminalitet, men på en annan nivå. Det är inget fel med att en kriminalroman innehåller politik, tycker jag, bara det inte tar över. Slutet är oerhört spännande. Givetvis har jag varit nyfiken på att få veta Assads hemligheter, men jag skulle också vilja veta mer om Carls och Assads kollega Rose… Kanske nästa bok i serien handlar om henne?

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Offer 2117

 1. uppsalaewa skriver:

  Jag tyckte boken var lite svår att greppa till en början, men sedan rullade det verkligen på. Spännande är en underdrift. Just idag kom min bok, på posten, som jag tänkt som julläsning, Änglaleken. I stället har jag läst (bl a) Emelie Schepps Prio ett. Jag läser numra så sakta.
  /Ewa

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag känner samma som du. Först var den lite rörig och svår att komma in i – och sen blev det riktigt rafflande i slutet. Emelie Schepps böcker hittade jag av en tillfällighet. Jag gillar dem stenhårt. Extra varmt ligger författaren mig om hjärtat sen jag insåg att vi är födda i samma stad. Och att hon kämpade sig upp från självutgivning med lager i garaget till den storsäljande författare hon är idag – såväl nationellt som internationellt. Motalianer kan! Ibland, i alla fall. Jag själv är väl ett av deras mer misslyckade barn…
   Hoppas Änglaleken är bra! Jag ska gripa mig an julklappsbok nummer tre nu, Den tunna isen, Lena Einhorns senaste.

   Gilla

 2. Uppsalaewa skriver:

  Jag tillhör Motalabarnbarnen. Min farmor kom därifrån. Hon var Uppsalabo i hela sitt vuxna liv men dialekten satt kvar.
  Vill du ha Änglaleken när jag löst den?
  /Ewa

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.