Svinen


Ett inlägg om en bok.Carl-Johan Vallgrens bok SvinenJag brakar vidare med läsningen av Lucifers a k a Carl-Johan Vallgrens 
böcker i Danny Katz-serien. Tyvärr konstaterar jag att serien bara omfattar två böcker. Nu har jag läst Svinen, som är den andra och senast utkomna. Men jag hoppas förstås på flera böcker, för det här är i klass med Mons Kallentoft, liksom Vallgren för övrigt med rötter i Linköpings-trakten.

Den här gången söker sig såväl Danny Katz som hans vän Jorma bakåt. Jorma gör det genom att återvända till brottets bana. Ett värdetransportrån, där han har onda aningar, går fel och Jorma inser att han är jagad. Danny Katz är nära ett återfall i drogträsket när hans knarklangare Ramón hittas död. Danny vill veta vad som har hänt och jagar Ramóns flickvän Jenny för att få svar. Paret visade sig nämligen vara ganska täta. När Danny börjar nysta leder spåren ner i Stockholms porrbransch, nåt som nån förstås gärna vill stoppa.

Precis som i första delen i serien sker många oförklarliga saker. Även den här boken är spännande redan från början – och väldigt blodig. Det är detta blodiga och brutala som får mig att tänka på Kallentofts Herkules-serie. Men där stannar likheterna. Kallentoft kan vara nästan poetisk i sina beskrivningar av skeenden, medan Vallgren är tämligen hårdkokt och ganska kall. Han väjer inte för det riktigt vidriga såsom kroppsvätskor av varierande slag. Hans skildringar är liksom konstaterande snarare än vällustiga yttringar i äckel. Den här gången är det lite för mycket för min del.

Tofflelomdömet blir högt, slutet till trots.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini


Danny Katz-serien består av två böcker. Första delen heter

Skuggpojken

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.