Torsdagen den 19 december 2019: Heldagar, helgdagar och snart är det… julledigt!


 Kära dagbok…

Frostigt jobbfönster

Vinter ett tag igen, i alla fall i morse och under dagen.

Så blev det plötsligt vinter en stund igen, i alla fall i morse och under dagen. Jag halkade upp för Mördarbacken* i morse utan att bryta några lårbenshalsar. Inte bröt jag nåt nerför heller igår kväll, trots att det då var mycket halare. Till kvällen den här näst sista arbetsdagen innan julledigheten steg temperaturen och det började regna. Eller i vart fall såg det fuktigt ut på asfalten. Jag tror inte att vi får nån vit jul.

Julförberedelserna skrider framåt på alla håll. Mina insatser i hemmet är mest att handla. Sen ska jag ju inte vara med när Annas familj har sin julmiddag på lördag, så då är det givetvis hon som sköter sin del av den. I morgon är planerna att vi ska köpa en gran på kvällen när jag har slutat jobba. Den ska vara mindre än förra årets, har vi bestämt, för granen 2018 vippade ju på juldagen. Mina julklappsinköp är nästan klara. Jag tänkte handla det sista (?) på lördag. På söndag, tänker jag, att granen kläs och att vi kanske lämnar julklappar till Annas snälla mamma och hennes L. På måndag är jag lyxigt nog ledig en vanlig vardag. Som statsanställd är jag alltid ledig så kallade klämdagar, dagar mellan röda dagar/helgdagar. I gengäld får jag jobba heldagar vissa dagar före storhelger, dagar som nästan är helgdagar, som skärtorsdagen. På min lediga vardag ska jag troligen göra sista-minuten grejor. På kvällen ska jag griljera min kalkon och givetvis ta en julknäcke med en kalkonskiva på och senap från Apoteket. På julafton kommer Biografmaskinisten och äter julmat på Main Street. Det glädjer mig otroligt mycket mer än jag kan uttrycka här.

Även om julen innebär en del ångest försöker jag jobba med det och mota bort negativa känslor. Jag ska göra allt för att inte låta mig beröras av andras ångest, beskyllningar och synder, utan jobba med det jag faktiskt kan påverka – nämligen mina egna känslor.

”Den av er som är fri från synd skall kasta första stenen på henne.”

Joh. 8:7

Kolor

Julgodis på jobbet.

Det jag ser fram emot mest är att få 17 dagars ledighet totalt sett. Jag ska förvalta min ledighet väl och försöka få distans till det jobbiga och samtidigt hämta krafter. Och aktiviteter kring detta är förstås inte att (stor)städa som så ofta, utan att träffa kompisar, äta gott, dricka gott, läsa bra böcker, se film, promenera…Kort sagt göra sånt jag mår bra av.

På jobbet brukar det vara väldigt mycket godis så här års. I år har julgodiset lyst med sin frånvaro ganska tydligt – eller så har nån lagt beslag på det för egen räkning. Men jag hittade en korg med kolor i alla fall och tog med mig några stycken in till kontoret. Det börjar lugna ner sig jobbet – både idag och igår hade/har jag bara två möten per dag. Skaran av arbetare blir också allt mer gles. Och jag hann läsa ut en mycket intressant bok på arbetstid.

∼ ♦ ∼

I kväll stod det dammsugning på mitt schema. Anna och Gymnasisten har varit och kompletteringshandlat och köpt middagsmat till sig. Efter maten fixade hon bjull** till lördagen. Köttbullsstekningen sparas till i morrn. Jag har vattnat, dragit upp köksklockan och gett katterna mat, varpå en av dem spydde. Vi vuxna torde behöva ett glas av nåt slag senare…

∼ ♦ ∼

Torsdagen blev en bättre dag än onsdagen i flera avseenden. Men så träffade jag ju Stora farbrorn och hunden som heter Stina i morse och det är som alltid ett gott tecken.

∼ ♦ ∼

*Mördarbacken = Carolinabacken
**bjull = revbensspjäll 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Torsdagen den 19 december 2019: Heldagar, helgdagar och snart är det… julledigt!

 1. Mösstanten skriver:

  Vi ska göra köttbullar i morgon. Det är skönt att vara ledig och kunna fördela det som ska göras till jul över många dagar. Har köpt de klappar som ska köpas. Men det är inte så långt kvar nu.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Anna har gjort kycklingköttbullar till mig och ska göra vanliga köttbullar i morgon. Vi har en gemensam klapp att fixa, annars är jag färdig, vet inte hur det är med Anna. Men jag har ju helgen och måndag om det behövs handlas nåt i sista minuten.

   Gilla

 2. 17 dagars ledig, det låter jätteskönt ! jag får ändå rätt många, känns som jag går på julledigt idag, men skall jobba några timmar på måndag, men då skall vi äta lite julgott här på jobbet så i huvudet går jag på ledigt nu, och ”börjar jobba” den 2.1

  Jag har klapparna klara, ev nån liten komplettering om jag hittar det jag tänker på, annars är jag nöjd, det skall bara slås in.

  Jag fixar nog skinkan i kväll, för vi drar ju ner till Täby nästa lördag, så då kanske jag/vi hinner äta upp den innan dess. Måste komma ihåg att köpa vörtbröd idag

  Trevlig helg och ledighet !

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.