Fredagen den 13 december eller Luciadagen 2019: Nåt i farten…


 Kära dagbok…

Frukost Luciamorgon 2019

Somrig frukost på årets Luciamorgon. Men Anna har pyntat med en tomte och en hyacint.

Tänk att det är Lucia idag! Jag fattar ingenting vart tiden har tagit vägen. Och jag har svårt med julen i år, svårare än nånsin. Den ger mig mest ångest, som sagt, och väldigt lite glädje. Jag saknar min mamma och pappa fast jag är så gammal. Min älskade har det inte heller så lätt när det gäller julen, men hon anstränger sig i alla fall och gör fint hemma. Det var Anna som såg till att stjärnor, stakar och ljusslingan på balkongen kom upp till advent. Igår hade hon Luciapyntat på köksfläkten ditt katterna inte når (mitt lilla Luciatåg ligger nog väl nerpackat i nån låda på vinden) och en och annan tomte här och var. På kvällen satte hon de fyra hyacinterna vi handlade i fina julkrukor. Det kändes konstigt att det var Lucia i morse, för jag satt och läste om kolonistugor och sommar i min bok på gång. Som barn tittade jag alltid på Luciamorgon på TV. Som vuxen har jag tittat de flesta år när jag har bott ensam, i alla fall. Utom 2012, när jag helst ville se för då var det Luciamorgon från Uppsala. Fast just då låg jag på operationsbordet. I år hade jag ingen lust alls, inte ens att proppa i mig en av de lussekatter vi också köpte igår. Men men, det blev Luciatåg och -fika på jobbet i år, så jag fick min beskärda del. Och Anna, du ska ha tack för att du gör så fint hemma!

∼ ♦ ∼

Min rumsskylt på jobbet med sidenband

Vad betyder utmärkelsen, det gula sidenbandet, vid min rumsskylt på jobbet?

Idag är det äntligen fredag och det tycker jag är det bästa med den här dan. Jag hade tre möten och två av dem var centrerade kring lunch. Jag hann slänga i mig nåt i farten. Utöver det undrade jag mest vad den lilla utmärkelsen, det gula sidenbandet, vid min namnskylt på dörren står för. Kanske ska skylten bytas ut eller hela jag? Inget förvånar mig numera. Medbestämmande är en term av luft. På skylten har jag dessutom en förlegad titel. Är det nåt jag sysslar med på jobbet så är det kommunikation, inte information. Information sköter ledningen och dess anhängare om. Avdelningstillhörigheten är inte heller korrekt numera. Jag och en kollega glömmer ofta bort oss och benämner avdelningen med det gamla namnet. I morse råkade vår högsta chef höra det. Jag fruktar löneavdrag – eller en spark där bak.

Det blev Luciatåg på eftermiddagen på jobbet. Tyvärr kunde jag inte ta några bra bilder eller filma eftersom en person med knipstjärt ställde sig mitt framför själva Lucian. (En bild långtbortifrån tog jag genom att luta mig snett åt vänster så pass att jag nästan låg i Inas knä.) Du får hellre, kära dagbok, njuta av bilden med säsongstypiskt fikabröd (ja, jag tog extra många pepparkakor eftersom jag är så jävla elak) som det bjöds på. Och även om jag inte såg lucian och hennes tärnor så bra hörde jag väl deras underbara skönsång. Så vackert!

∼ ♦ ∼

I kväll kommer Gymnasisten för att stanna nån vecka. Eller jag vet inte, jag är inte inblandad eftersom jag inte är förälder. Jag har bara sagt att min åsikt (om nån frågar efter den, vet jag inte, men…) är att han får komma och gå som han vill, vårt hem är även hans hem, såsom det var bestämt från början. Den enda är att vi bör veta lite i förväg på grund av mat. Mat och frukosttillbehör inhandlade vi igår till Gymnasisten och hans mamma. Anna jobbar kväll både idag och i morrn. Vad jag ska äta till kvällsmat vet jag inte, men nu ska jag springa iväg och ta nåt i farten igen…

Tagit nåt tycks vår Lucifer ha gjort. Här kommer ytterligare ett par bilder på festprissen från igår. Om vinet finns att läsa i ett tidigare inlägg.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredagen den 13 december eller Luciadagen 2019: Nåt i farten…

 1. Pinglan skriver:

  Man saknar väl de som inte finns bland oss längre oavsett ålder. Hursomhelst hoppas jag att ni får en fin jul. Och – vilken söt katt! Alltid mysigt med katter, har flera kompisar som har, och när man kommer dit är det ingen nackdel att de finns där!
  Kram till er från Pinglan

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Så sant det där om att sakna oavsett ålder. Vi har ju tre katter och de är ett riktigt gott sällskap för mig.
   Kissarna och jag tackar för kramen och kramas tebax! 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.