Familjen i huset bredvid


Ett inlägg om en bok.Sally Hepworths bok Familjen i huset bredvidJag säger bara… grannar, alltså… Dem ska en passa sig för. 
I slutet av november nätshoppade jag tre böcker. Nu har jag läst den tredje och sista av dem. Och den handlar om just grannar. Sally Hepworths böcker har jag varit nyfiken på ett tag. Familjen i huset bredvid blev den första litterära kontakten med författaren.

Det här är en sorts australiensisk Desperate Housewives. Till Pleasant Court flyttar en dag Isabelle. Och plötsligt är det som om den trevliga ytan krackelerar. Fran, Essie och Anges hemligheter blir en efter en synliga. Inget och ingen är som det/den ser ut att vara. Inte ens… Nej, här avslöjas inget!

Detta att ingen är som den ser ut att vara gäller emellertid också Isabelle. Jag försöker hela tiden lista ut vad hon döljer. Det lyckas jag inte med utan författarens hjälp. Och barn och äkta män… Men vad och vilka är egentligen äkta..?

Nån kriminalroman är detta inte, utan snarare en psykologisk relationsthriller. Det är nåt väldigt obehagligt i den här romanen redan från början. Varken miljöer eller karaktärer skildras så vansinnigt djupt. Det är som om författaren lämnar mycket av detta till läsarens fantasi. Läsaren får vissa fakta – eller intryck – via karaktärerna. Slutsatserna, däremot…

Det här var intressant och spännande läsning. Kanske är själva storyn som inramar det hela vare sig ny eller annorlunda, men huvudtemat är riktigt bra. Det är sammantaget en välskriven och spännande bok. Mot slutet av den kommer en riktigt intressant vändning. Den vändningen lyfter storyn avsevärt och gör att jag definitivt vill läsa mer av författaren.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.