Granne med döden


Ett inlägg om en läskig bok.Alex Marwoods bok Granne med dödenJu läskigare, desto bättre, 
eller hur var det nu jag såg på fiktionen? I oktober månad sände mig Vargnatt vänligen pocketutgåvan av Alex Marwoods bok Granne med döden. Den som spar hon har och nån dryg månad senare blev det dags att plocka fram boken och läsa den. Det är författarens andra bok under pseudonymen Alex Marwood. I verkliga livet heter författaren Serena Mackesy och är inte bara författare utan även journalist.

De andra psykologiska thrillrarna av författaren som jag har läst har handlat om barn. Den här gången är det vuxna som utgör persongalleriet. De sex hyresgästerna i ett rätt sunkigt hus finns har alla nåt att dölja. Läsaren får främst följa Collette. Så sker ”en olycka” och de sex tvingas att ingå en sorts allians. En av dem är… en seriemördare, nåt som de andra förstås inte vet. Läsaren får följa mördarens hantering av sina offer.

Det här är riktigt bra, spännande och läskigt. Mest vidrigt är det att läsa om balsameringsförfarande medan jag äter. För det händer ju att jag äter i sällskap av en bok. Personerna skildras realistiskt och jag skapar mig bilder av hur de ser ut och är. Det är bara seriemördaren som jag inte har total kläm på. Slutet är annorlunda och även om det är tungt på flera sätt lockar det ändå fram ett skratt hos mig.

Författarens uppföljare till sin pseudonymdebut är nog den bästa av de tre böcker jag hittills har läst av henne. Stort TACK till Vargnatt för boken! Jag hoppas att jag snart får slå upp pärmarna i den fjärde boken, som ännu inte har kommit ut på svenska, tror jag.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini


Andra böcker jag har läst av Alex Marwood:

Onda flickor

Den mörkaste hemligheten

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Granne med döden

  1. Mösstanten skriver:

    Inget för mig, förstår jag. Alldeles för otäckt.

    Gilla

  2. Vad kul att du tyckte om den! 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.