Get out


Ett inlägg om en skräckfilm.Filmen Get outSkräckfilm hör Halloween till, tycker jag, 
men se ingen TV-kanal erbjöd nåt riktigt läskigt på fredagskvällen. Då var det tur att Kanal 5 sände en relativt ny skräckfilm i oktober, Get out, som jag spelade in på DVD-hårddisken. Vi laddade med gott vin och goda ostar och sparkade igång filmen.

Ett ungt par, hon vit, han afroamerikan, ska besöka tjejens föräldrahem. För killen blir det första besöket och han är förstås spänd. I sitt bagage har han en trasig barndom. Som vuxen är han en duktig fotograf. Och kanske är det i rollen som fotografisk betraktare som Chris snart inser att människorna på hans flickväns föräldrars gård beter sig underligt. Särskilt flickvännens föräldrar – mamman psykolog, pappan hjärnkirurg…

Det här är en riktigt underlig historia med snudd på lite övernaturliga inslag. Sen inser tittaren att det skulle kunna vara mänskliga fantasier drivna till verklighet i form av experiment på hjärnan som gäller. Men för Chris del gäller det att försöka ta sig därifrån. Så snart som möjligt.

Get out är en väldigt annorlunda skräckfilm som inte bara är otäck utan som också till viss del handlar om rasfrågor. Jag tycker att den tog ett ovanligt grepp på såväl skräck som rasism. Filmen var bitvis riktig ruggig – och blodig… Den var Oscarsnominerad i flera klasser, men vann klassen bästa originalmanus. Det förstår jag fullkomligt!

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Film, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.