Söndag kväll den 27 oktober och måndagen den 28 oktober 2019: Mysigt, söndagsångest och måndagsdito


 Kära dagbok…

Halloweenlyktor

Mysiga fynd vid dö-städningen.

Söndagskvällen blev lugn. Vi delade vår räkstubbe och drack öl till maten. Tack vare dö-städningen på eftermiddagen gjorde vi vissa Halloweenfynd som vi tände vid middagsbordet. Eftersom det blev normaltid natten mellan lördag och söndag kändes helgen skönt utsträckt en timme. Fast även om det blir mörkare fortare går det ju som sagt att tända ljus och lyktor och göra det riktigt mysigt.

Efter middagen flyttade vi in en lykta till vardagsrummet. Jag läste en del i min bok på gång som jag finner spännande, fast inte riktigt så litterär som titeln utlovar. Strax efter klockan 21 såg vi del tre av Innan vi dör. Mini låg hos Anna och purrade, medan Tisslingarna samsades ovanligt länge på fällen i soffan. Söndagsfrid, tänker du kära dagbok. Söndagsångest, vet jag. Men… inget bittert med det, jag har som sagt tagit ett rejält grepp om ”situationen” den här gången och även om det är höstlov denna vecka händer flera saker som mer eller mindre kan påverka framtiden.

Lucifer och Citrus på fällen på soffan

Tisslingarna tillsammans en stund på fällen.

∼ ♦ ∼

Minus noll komma fem grader den 28 oktober 2019

Ett annat minus än det vanliga i morse.

Måndagar är numera aldrig roliga dagar om de inte är lediga dagar och det var inte ledig dag idag. Jag jobbar på ett universitet, inte nån lekskola eller grundskola, och då jobbar en även när det är höstlovsvecka. I morse var det ännu mindre roligt eftersom termometern visade minusgrader. Inte många, bara strax under nollan. Men ändå. Jag har svårt att veta vad jag ska ha på fötterna eftersom fötterna är onda. I morse blev det mina tunna, svarta Adidas. Jag frös om tårna, men det gjorde inte ont att gå. Detta påminde mig om att jag ska ta med mig vinterbootsen till skomakaren i Kvarnen för att se om han kan hjälpa mig med att göra bootsen bekvämare inuti.

Det var i alla fall soligt idag. Tyvärr kunde jag inte utnyttja det så mycket, för jag jobbade ju inomhus. Den här dan förde med sig tre möten av varierande längd och tyngd. Däremellan försökte jag fortsätta jobba med de uppgifter jag har blivit tilldelad av min arbetsledare. Jag kände mig orolig inför ett par av mötena och sånt tar förstås på krafterna som jag inte har. Efter jobbet mötte jag sambon på stan där hon hade varit för att kolla sina ögon. Våra ryggar är fortfarande onda. Min är inte så mycket att göra åt, sambon hade haft nån konstig sorts kontakt med vården i morse. Vi intog kvällsmat på Kafferummet Storken – paj och sallad med vatten, kaffe och mazarin till dessert.

∼ ♦ ∼

En positiv sak som har framkommit under allt elände i höst är allt stöd jag har fått, även från oväntat håll, såväl internt som externt. En annan positiv sak är att min intuition tycks fungera igen. I alla fall hyfsat. Att det fanns/finns en dold agenda hade jag rätt i, men jag var inte medveten om att vissa människor kunde var så helt annorlunda mot vad jag först trodde. Det gäller både i positiv och i negativ bemärkelse.

∼ ♦ ∼

Igår och i natt brann det i Uppsala. Fyra gånger. Ja, du fattar väl, kära dagbok, att bränderna var anlagda – det handlade om bilar och garagelängor. Inte helt nära där vi bor, men ändå. Så. Jävla. Onödigt.

Domkyrkan stod i alla fall intakt efter helgen liksom Gustavianum. Jag tänker kanske gå dit till Allhelgona igen och tända ljus. Fonus har visst startat en gratistjänst med ljuständning på gravar och i minneslundar i Allhelgona, dessvärre inte där jag har min familjegrav.

∼ ♦ ∼

I kväll blir det säsongsstart för Vår tid är nuDet tror jag blir bra. I morgon bitti ska jag köpa med mig go-fika för hundralappen jag hittade på väg till ett möte för ett par veckor sen. Jag ska bjuda två av mina gamla kollegor. Det tror jag blir riktigt mysigt.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.