Fredag kväll den 18 oktober och pappas födelsedag 2019: A tale of a whale, glada strumpor och en tröja som värmer


 Kära dagbok…

Min kvällsmat på fredagskvällen bestod bland annat av Tail of a whale. Det är faktiskt ett underbart öl som jag dricker på Phil’s burger. Ett vackert namn, en god öl. Jag åt ensam som vanligt. När sambon kom hem från Äldreboendet styckade jag upp väldigt många ostar och till dem drack vi vin. Två glas var. Jag sov gott och drömlöst – tror jag.

Tail of a whale öl

Vackert namn, god öl.


Klockan var 8.40 när jag vaknade på lördagsmorgonen. 
Så länge har jag inte sovit på… så länge. Det blev sedvanlig start på en ledig dag, med kaffe på sängen och läsning. Boken är bra, kaffet var gott, men det mest guldiga av allt var det samtal jag och min sambo hade. Det är viktigt att våga uttrycka sina tankar, känslor och åsikter och att göra det så ingen blir ledsen eller sårad även om det handlar om saker som inte är så enkla.

∼ ♦ ∼

Ibland Rätt så ofta blir saker och ting inte som en har tänkt eller planerat. Den här dan blev inte som jag hade tänkt och inte heller som en annan person i min närhet hade tänkt. Men det mesta går att laga med Karlsons klister utom brustna hjärtan. Jag fixade till lite middag till vår tvåveckorssambo när hans mamma cyklat till jobbet och innan jag gjorde mina prylar.


Jag upptäckte att det var hål på strumporna
jag hade iklätt mig. Höstpromenaden blev annorlunda än jag tänkt mig och jag fick lite påssjuka efter att jag hade köpt ett frimärke och postat ett kort till Oscar. Men nu har jag tre par nya glada strumpor och en tjockissvart varm Lajla Skott-tröja till vintern.


Framåt seneftermiddagen hamnade jag på Churchill Arms 
och där fick jag bekräftelse som hette duga! Först träffade jag en före detta arbetskamrat från tiden före De Sju Svåra Åren. Hon blev så glad att se mig att jag fick en kram, men hennes påstående om att jag bara försvann förnekade jag. Det märkliga är att jag har träffat flera personer nyligen från den tiden i mitt liv – och alla tycks plötsligt gilla mig. Jag kanske inte var så fel som somliga påstod..?

Jag tog en halv portion rökta räkor med aioli och bröd. Tre flaskor London Pride drog jag i mig. Och när jag skulle gå kom den australiensiske unge servitören fram. Han berättade att han inte hade glömt mitt ansikte, för jag var där med en vän hans första arbetsdag. Nu skulle han bege sig hem till Australien av familjeskäl, men om tre månader kommer han tillbaka. Jobbet och flickvännen har lovat att vänta på honom. Jag sa att familjen går alltid först, prioritera den. Det kommer en dag senare i livet när du står ensam helt utan familj. Då måste en känna att en har gjort rätt prioriteringar i livet, precis som en annan mycket klok annan ung man jag känner sa till sin flickvän en gång förra året.


Sen gick jag hem och gav familjen Katt sin middag
och strök åtta tishor, tre skjortor och ett par jeans.

∼ ♦ ∼

När det här inlägget publiceras är det söndag och jag ska bädda rent och städa medan Anna jobbar och vår tvåveckorssambo träffar kompisar. Jag kan meddela att Domkyrkan stod där hon skulle igår.

Domkyrkotornen sedda från Ågatan

Domkyrkan stod där hon skulle igår.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredag kväll den 18 oktober och pappas födelsedag 2019: A tale of a whale, glada strumpor och en tröja som värmer

  1. Mösstanten skriver:

    Låter som en lugn och skön lördag. Hela strumpor och en varm tröja kan vara bra att ha så här års.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.