Du bar mig också!


Ett inlägg om min pappa.


 

Pappa bär mig

Pappa, du bar mig också.

Pappa, även du bar mig! Fast inte lika länge som mamma förstås. Men när du levde fanns du alltid där för mig. Var det nån jag alltid kunde lita på och räkna med så var det min pappa.

På bilden här intill bär du en ung upplaga av mig. Du är också rätt ung och ser tämligen bister ut. Vi som kände dig – eller i alla fall vi som levde med dig – vet att du visst hade bistra sidor, men dina glada och busiga sidor var fler. Jag vet att vissa av mina kompisar önskade att de hade en sån galen pappa som jag, fast jag tyckte förstås att du var lite pinsam ibland. Nu ser jag vissa av dina sidor hos mig, bistra som busiga. Jag kan faktiskt skratta åt mig själv när jag ser dig genom mig själv.

Du var en omtänksam pappa och make. De brev som jag har hittat från mamma till dig innan ni gifte er visade att du också var en fin man redan innan ert äktenskap. Dina svar till mamma finns tyvärr inte kvar. Du tycks ha sparat alla mammas brev. Det blev inget enkelt äktenskap sen med en fru som var sjuklig. Att jobba heltid och oregelbundna tider och samtidigt försöka finnas till för din dotter och hennes lilla hund kan inte ha varit lätt. Med farmor på avstånd och endast morfar nära fick jag ibland låna mammakusinen B:s och C:s föräldrar som bonusmorföräldrar. Det hade nog inte gått så bra annars. Nån hjälp från ”samhället” fick vi inte förrän jag var 14 år och då klarade i alla fall jag mig rätt bra på egen hand.

Men pappa, du gjorde ditt bästa och för allt du gjorde för mig när jag var barn såväl som när jag var vuxen vill jag tacka dig. Idag skulle du ha fyllt 92 år.

Du är älskad, saknad och aldrig, aldrig glömd, pappa!

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Familj, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.