Måndagen den 14 oktober 2019: Regn och fynd, gråt och tandagnisslan (?)


 Kära dagbok…

Kollegor på väg till möte

Kollegor på väg till ett möte i regnet. Han till vänster är uppvuxen i Motala, för övrigt, och en fena på att minnesanteckna vid pratiga möten.

Igår var det en ganska solig dag i Uppsala, förutom att min gråt orsakade vattenpölar. I natt var det Guds (?) tur att gråta. Det började regna och det slutade aldrig, till skillnad från min gråt. Jag är glad att jag investerade i den rätt dyra regnjackan före semestern. Jag har haft stor nytta av den. Idag var den oumbärlig, dels för att jag ville vara hyfsat torr när jag kom till jobbet, dels för att vi var tvungna att ge oss ut på en liten promenad på förmiddagen till ett möte på Rudbecklaboratoriet. Jag trodde inte jag hade besökt stället tidigare, men så mindes jag en förskräcklig tillställning där för cirka tio år sen. Det skulle firas ett jubileum och jag började gråta och kunde inte sluta. Ja jag vet, det var att utmana ödet att gå till jubileet, men för mig personligen var det en stor bedrift som stärkte mig. Jag fick visa för andra att jag inte hade nåt att skämmas över, att jag inte var nåt offer och att jag faktiskt under många år hade bidragit – och gjort det bra! – till det som firades. Idag föll emellertid det gamla över mig och det påminde alltför mycket om det som sker nu.

Utöver det ihållande regnet började den här dan mindre bra för mig. Jag hade klämt ut det sista ur yoghurtförpackningen och satt och slevade i mig tillsammans med bär, flytande honung och müsli när jag plötsligt började må illa. Illamående går till viss del att tränga undan och jag brukar lyckas med det. Inte i morse. Det mesta jag hade ätit kom upp – som tur var hann jag till toaletten. Sen ville jag helst stanna hemma hos familjen Katt och bara krypa ner i sängen igen. Men vadå… Lite illamående, ont i magen, värk i ryggen, två onda tår och lika många hälar samt klåda i ett öga – äh, det är inte pesten så jag gick till jobbet. Till lunch åt jag halva matlådan jag köpte. Den åkte hiss ett tag, men stannade kvar. Illamåendet har troligen med mitt bråck att göra. Inget som smittar, alltså.

Lucifers nacke

Den här killen hade jag gärna stannat hemma hos idag.

∼ ♦ ∼

Hundralapp

En icke helt förgäves promenad i regnet gav detta fynd.

Dagen var fylld av möten. Inledningsvis det vanliga, korta morgonmötet, numera utan chefer närvarande, därefter hade vi enhetsmöte, tror jag det kallas. Det var därför vi tvingades ut i regnet, mötet hölls inte på min arbetsplats. Men promenaden var inte förgäves – jag blev 100 spänn rikare! En hundralapp upphittades nämligen och jag tänker mig att köpa nåt go-fika till oss tre som var med vid själva fyndet. Fast idag blev det inte så, jag mådde ju illa. Mötet i sig blev 90 minuter långt. Framledes ska dessa möten hållas en gång i veckan och vara 30 minuter långa. Det vet jag inte om jag tror på riktigt. Dagens sista möte påminde om ett möte jag var på i torsdag, men huvudpersonen var utbytt. Jag vet inte om jag sa och gjorde nåt vettigt, jag försökte vila i min professionalitet och min kompetens. Jorå, den skiner igenom understundom efter 30 år i yrket… (<== ironi).

Utöver två längre möten och ett kort hann jag inte fika, men jag hann granska en text och komma med ett förslag som bollades ett tag, jag skrev en agenda och jag hade diverse yrkeskonversationer med olika personer som kan betyda en del för mig i framtiden. Och på lunchen blev det bokbyte, från en bok om en försvunnen och återfunnen tjej till en bok om en kirurg som skjuts utanför sjukhuset i Uppsala.

Böckerna The Nowhere Child och Skytten

Bokbyte från en försvunnen och återfunnen tjej till en skjuten kirurg i Uppsala.

∼ ♦ ∼

Idag är det visst räkmackans dag. Jag firade den genom att gå med sambon och köpa yoghurt och müsli till morgondagens frukost och lite annat samt var sitt smörrebröd med räkor. Katterna fick oxkött till middag.

Efter lunch idag slutade det regna, vilket jag hoppas håller i sig till morgondagens eftermiddag när viktiga saker ska ske. Och just på grund av dessa viktiga saker – och några mindre viktiga – lottar jag härmed ut de två biljetterna till Bokens dag i Universitetsaulan i morgon kväll. Lämna en kommentar om detta eller mejla mig – e-postadressen finns i högerspalten!

Biljetter till Bokens dag den 15 oktober 2019

Du kan få två biljetter till Bokens dag i Uppsala i morgon kväll.

∼ ♦ ∼

Precis som igår stod Domkyrkan där hon skulle. Och precis som igår kände jag hennes värme när jag passerade. Eller också hade de att göra med att solen tittade fram tillfälligt.

Domkyrkotornen bakom höstträd

Domkyrkotornen skymtas bakom höstträden.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis en film på den som älskar mig allra mest just nu.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Film, Ironi, Jobb, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Måndagen den 14 oktober 2019: Regn och fynd, gråt och tandagnisslan (?)

 1. uppsalaewa skriver:

  Jättetråkigt att inte delta i utlottningen till Bokens dag. Jag har styrelsemöte på kvällen och kan inte prioritera bort det. Ha en jättetrevlig kväll önskar
  Ewa

  Gilla

 2. Läser nästan alla dina inlägg, men har svårt att kommentera från mobilen. (Ville bara tala om det;)

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Utom de lösenskyddade, för dem läser bara jag. 🙂 Tack för att du läser och jag vet att det är mickligt att kommentera från mobilen, men jag lyckas numera. En lär så länge en lever. 😉

   Gillad av 1 person

 3. Pinglan skriver:

  Men, vilken söt katt!!!! *LOVE*

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.