Söndagen den 6 oktober 2019: Mammor och böcker och färger om hösten


 Kära dagbok…

Orolig sömn i natt – det är ju måndag i morgon. Ryggen plågade mig också. Gissningsvis vaknade jag till varje gång jag råkade röra mig så det gjorde ont. Idag är ryggen bättre, men så har jag kört stenhårt med Linnex, jag har legat på golvet med underbenen upp i rät vinkel och jag har duschat varmt. Jag tillbringade dessutom säkert en timme av förmiddagen ståendes vid strykbrädan. Sånt gillar ryggen. Det var en rätt stor hög att stryka, fast jag har inget emot strykning, så… Nu blev ett par jeans, två tröjor, sex tischor, två skjortor, en duk och en handduk släta och fina. (Ja, ifall du undrar, kära dagbok, jag gillar Knausgård och det finns många likheter oss emellan när det gäller det skrivna ordet.)

Men jag inledde den här söndagen med kaffe och läsning på sängen efter att förgäves (?) ha jagat en irriterande fluga. Jag vet inte om den flög ut, men efter att ha haft fönstret öppet en stund blev det tyst.

 

Böckerna Cold case Försvunnen och Hamilton Beach

Bokbyte från otäcka brott till en sorglig historia, misstänker jag.

Nu har jag bytt bok från otäcka försvinnanden, våldtäkter och mord till en roman som jag misstänker är sorglig. Det passar min sinnesstämning bra, för om en vecka är det inte bara söndagen den 13 oktober. Det är tre år sen min mamma gick bort. Linda Olsson är dessutom en författare som mamma tipsade mig om och vars böcker vi både tyckte mycket om. Då blir det extra sorgligt att inte kunna låna mamma den här senaste romanen. Nästa söndag tänker jag göra en liten sorgevandring och tända ljus – om jag inte får för mig att åka ner till Motala, förstås (inte troligt, men…).  Annas snälla mamma får jag låna lite, säger Anna, och just idag blev jag extra glad att hon ringde när jag precis ställt undan strykbrädan och hängt in kläderna. Kanske ska jag tipsa henne om Linda Olsson..?

∼ ♦ ∼

Jag hämtade Anna i bil från jobbet och vi åkte till Slottet för att ta hem äpplen och röja lite smått. Det blev en tur till Nya Tokerian för att köpa kattmat. Eftersom det var söndag ville vi ha go-fika också. Vi slog på stort och köpte både toscabullar och Kinderegg. Jag lyckades få ihop min jävla leksak trots att jag var nykter.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis… Den som säger att hösten är mörk och trist… den behöver nog gå till optikern. Vi tog med oss lite av den hem i form av kärleksört och äpplen. Vilka färger!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Söndagen den 6 oktober 2019: Mammor och böcker och färger om hösten

 1. Vad tråkigt att ryggen plågar dig, hoppas det snart blir bättre.

  Det är fantastiska färger ute nu, speciellt när solen skiner från blå himmel som idag 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det är som det är med ryggen. Idag är den bättre, men då är det magen som krånglar igen. 😦

   Ja det är fantastiska färger ute, fast nån sol och blå himmel bjuder inte Uppsala på just nu – det är regnigt och grått.

   Gilla

   • Då hoppas vi magen bättrar på sig också !

    Här har det fina vädret också försvunnit´nu, men glad att vi hade fint när vi var lediga iaf.

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Magen är besvärlig just nu. Idag har jag känt mig grön i ansiktet – har mått illa hela förmiddagen. Åt sallad till lunch och det gick bra än så länge.

    Igår var det engelskt väder, skojade Anna. Det var regn och sol om vartannat, men mest regn. Idag är det lite mulet fast det ska förstås börja regna i natt.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.