Den mörkaste hemligheten


Ett inlägg om en bok.Alex Marwoods bok Den mörkaste hemlighetenFör ungefär fem och ett halvt år sen 
bekantade jag mig med Alex Marwood, journalisten som egentligen heter Serena Mackesy och som blev Alex M 2012. Ja, det kan ju vara skönt att ha en pseudonym ibland, även om den så att säga avslöjas. (Det är väl få som läser den här bloggen och som inte vet vad Tofflan heter ijenklien, till exempel..?) Min första dejt med Alex Marwood bestod av Onda flickor, en bok som jag hade fått av vännen FEM. För ett tag sen hittade jag Den mörkaste hemlighetenRöda rummet, en utgåva i inbundet och gott skick. Även denna bok är en psykologisk thriller.

Liksom i Onda flickor, där en liten flicka blev mördad har tjejer framträdande roller. I den här boken försvinner en liten flicka. Coco och Ruby är tvillingar och tre år gamla när Coco försvinner efter en fest som hennes föräldrar har haft. På festen, som är flickornas pappas 50-årsfest, har det förekommit såväl alkohol som droger. Pappan har det gott ställt, men han har också barn från ett tidigare äktenskap. Berättelsen vid tiden kring försvinnandet varvas med en berättelse cirka tolv år senare. Då har flickornas pappa dött och Ruby vill veta vad som hände med Coco.

Även Den mörkaste hemligheten är en ruggig historia precis som författarens debut Onda flickor. Berättelsen visar hur såväl små barn som lite större är väldigt utsatta när föräldrarna inte riktigt har koll på tillvaron. De vuxna skildras ojämnt. Männen är ganska lika varandra, medan kvinnorna har mer karaktärer och är olika sinsemellan. Det tar ett tag den här gången för författaren att bygga upp stämningen, tycker jag. Det blir till och med en liten aning omständigt. Men självklart vill även jag veta vad som hände Coco.

Boken är ganska snabbläst och även om den till en början är lite omständig, som sagt, har jag svårt att släppa den. Jag börjar ana hur det ligger till, men… det som gör boken så bra är att till sist är det bara läsaren som vet sanningen, nästan.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Den mörkaste hemligheten

  1. Jag har läst Granne med döden av den här författaren och vill läsa mer!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.