Tisdag kväll den 24 september och onsdagen den 25 september 2019: Viktigt att se saker från olika håll


 Kära dagbok…

Vi var väldigt trötta tisdag kväll hemma på Main StreetMen jag tror att familjen Katt var tröttast… Det är väl så det blir när en håller igång om nätterna och tidiga morgnar.


Sambon och jag höll oss vakna
så att vi såg säsongspremiären av Brottsjournalen. Men det var inte mer än så. Gymnasisten hostade och hackade inne i Pojkrummet. Den enda nyttan jag gjorde hemma var att plocka ur diskmaskinen och köra och hänga en maskin tvätt. To be continued i kväll, för tvättunnan är liksom inte tom.

∼ ♦ ∼

I väntrummet hos tandläkaren

I väntrummet.

Idag på morgonen höll det på att köra ihop sig rejält. Dels skulle jag till tandläkaren, dels väntade jag på ett viktigt telefonsamtal. Hos tandläkaren har de numera gjort om så att patienten inte längre får träffa tandhygienist först och tandläkare sen, om det behövs. Nä, här var det tandläkaren (inte min ordinarie) direkt. Tidigare har det också varit så att tandhygienisten i samband med besöket för årlig undersökning och röntgen också har putsat och polerat om det har behövts. Nu är det inte längre så. Klart jag blev besviken, för jag hade ju tagit ledigt från jobbet i två timmar, inte i 40 minuter. Men… den duktiga personalen trixade och fixade och jag fick träffa en av mina vanliga tandhyggor. Professionellt utförde hon sitt arbete. Och nej, inga hål hade jag, men jag gick 1 300 spänn fattigare från mottagningen. Jag skulle emellertid behöva göra vissa saker. Just nu är tillvaron lite uppochner, så det får bli i framtiden.

∼ ♦ ∼

BitmojiTofflan I need answers

Jag behöver vissa svar för att kunna förhålla mig till den nya verkligheten.

Det viktiga telefonsamtalet fick jag när jag kommit till jobbet. Jag hoppas att det ger ett gott resultat för framtiden, men tills vidare är inget avtalat mer än ett preliminärt besök torsdag nästa vecka alternativt måndagen veckan därpå. Min kanske nya chef var på plats på jobbet och jag lockade in honom på rummet för att stämma av att det är OK om jag behöver vara ledig en dag framöver för familjeangelägenheter. Det var det. I samband med det klämde jag lite på hans puls och fick veta att vi ska bli tre kommunikatörer i den nya organisationen. Tänk, jag visste inte att det fanns kommunikatörer som jobbar med IT utanför IT-avdelningen idag. Intressant. Hade ju kunnat vara bra samarbetspartners redan tidigare, menar jag. Jag fick förstås inte veta vilka personer det rör sig om, men en person avslöjade redan innan det blev klart med cheferna att h*n ska jobba som kommunikatör. Fast… kommunikatör är h*n ju inte idag. Intressant igen hur man bara blir kommunikatör. Själv kan jag väl säga att jag är kommunikatör – med 30 års erfarenhet. Ja, jag känner att jag sannerligen behöver vissa svar – för att kunna förhålla mig till verkligheten.

Eftermiddagen ägnade jag åt ett av dessa möten där vi aldrig hinner i mål, tyvärr. Ändå hade vi en och en halv timme på oss. Utöver det hade jag fått ett jobbmejl strax före klockan 22 igår kväll där jag plötsligt ska vara med på ett möte på fredag. Tänker jag inte. Jag har fått OK att vara flexledig – för familjeangelägenhet. Jag ska bara göra mitt allra sista nyhetsbrev först. Och det är lite sorgligt, erkänner jag.

∼ ♦ ∼

I morse såg jag Dômen från ett annat håll. Det är nog viktigt att se på saker från olika håll, upplevde jag budskapet.

Domkyrkan sedd från Gamla torget

Det är viktigt att se saker från olika håll, även Domkyrkan.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tisdag kväll den 24 september och onsdagen den 25 september 2019: Viktigt att se saker från olika håll

 1. Katter:) De kan konsten att njuta av livet. Och nyhetsbrevet – alltid sorgligt att göra något för sista gången…Hoppas att du får en fin och avkopplande kväll!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja det kan de sannerligen! Speciellt Lucifer, vår lille man.
   Jo det är sorgligt med nyhetsbrevet, men förhoppningsvis får jag göra andra roliga saker på jobbet i framtiden.
   Jag har just pratat färdigt med min allra äldsta vän, vi som har känt varandra i 50 år snart, nästa år, om jag inte minns fel. Det är så gott att ha såna ”gamla” vänner kvar i sin umgängeskrets även om vi inte ses så ofta på grund av avstånd.
   En fin kväll önskar jag även dig.

   Gilla

 2. Hoppas ni snart har fått reda på hur er nya org. skall se ut… det är alltid lite oroligt när det skall förändras, förhoppningsvis till det bättre iaf !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Vi vet hur organisationen ser ut, men MBL-förhandlingarna kring de anställda är inte klara än. Detta innebär att vi enskilt har fått veta vår placering, vi vet inte var andra placeras – om de inte själva berättar – eller vilka våra kollegor blir. För vissa innebär det att man byter kollegor, för vissa också andra arbetsuppgifter än tidigare. Jag är INTE emot förändringar, jag tycker att det är bra att en stor organisation inte är statisk. Men det har varit osäkert och konstigt så länge på jobbet. Förhoppningsvis skingras dimmorna snart och en ny, fantastisk avdelning föds vid månadsskiftet.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.