Onsdag kväll den 18 september och torsdagen den 19 september 2019: I vargtimmarna


 Kära dagbok…

Lucifer ser galen ut

Galna katten, i alla fall i vargtimmen.

Jag är så jävla trött och dränerad på energi och kraft att jag faktiskt måste göra nånting konkret. Om detta skriver jag i mina lösenskyddade inlägg. Det är bara jag själv som kan läsa dessa inlägg. Det är av flera skäl. Ett är att ingen behöver veta vissa saker, andra skäl är att jag inte vill att vem som helst ska få informationen. Här på bloggen snokas rätt friskt och ibland är det svårt att skilja sann vän från falsk. Alla vill mig inte väl som läser här, om jag skriver så. Det jag inte fattar är varför den som till exempel inte gillar mig läser här. Det tycker jag bara är korkat.

Sambon är också trött och slut. Borta är den energi vi fick i somras. En orsak till detta är att Lucifer nu har börjat gnälla och krafsa på sovrumsdörren allt tidigare om morgnarna. Vi får liksom aldrig tillräckligt med sömn. Även om en av oss till sist går upp och häller upp mat i skålarna – det känns som det enda vi kan erbjuda katten i vargtimmen när han är som galnast – vaknar den andra också till oftast. Sömnen blir sönderhackad. Att ha sovrumsdörren öppen är inget alternativ, jag måste få ha en katthårsfri zon.

Lucifer i skrivbordsstolen

På dagarna och tidiga kvällarna sover kissen så gott, gärna i min skrivbordsstol.

Övriga tidpunkter på dygnet kan jag hitta Lucifer härligt uträckt i min skrivbordsstol. Jag har alltså klara svårigheter att jobba hemifrån, så det jag förväntas göra måste jag göra på jobbet, mellan klockan 8 och 16.30, min ordinarie arbetstid. (Jag är oftast på jobbet tidigare, men sällan mycket senare.) Min stol hemma är upptagen och katten sover så gott, så gott. Han är väl helt slut efter sin tidiga jamsession. Jag ska erkänna att jag understundom har lust att dra honom i svansen. Men det gör jag förstås inte. Jag talar mjukt till honom och kliar honom på magen.

Igår kväll såg vi sista delen av Kapten Klänning. Tänk att karln redan är frisläppt! Det är så märkligt att en blir förbannad när en får veta att han redan har avtjänat sitt straff och är fri. Klockan 20 hade vi tittat klart och då var jag så trött att jag helst ville gå och lägga mig. Våfflorna som sambon hade gräddat åt mig också (jag brukar ju inte äta middag hemma på vardagarna) låg tunga i magen. Jag fick stålsätta mig för att hålla mig vaken ett tag till genom att spela AnagrApp på mobilen. Sen var klockan plötsligt nästan 23…

∼ ♦ ∼

Abakus

Jag borde kanske ha kunnat räkna ut vissa saker.

På jobbet försökte jag jobba på som vanligt, vilket är oerhört svårt just nu. Jag jobbade med mitt nyhetsbrev på förmiddagen, eftersom eftermiddagen var vikt åt ett möte som jag redan i förväg hade räknat ut skulle ta mycket av min kraft ifrån mig.

Det är inte bara vargtimme på morgonen, det är vargtimme hela tiden på jobbet just nu. Jag är väldigt ledsen för att det har blivit så här, jag kunde inte i min vildaste fantasi föreställa mig detta. Men jag borde kanske ha räknat ut även det…

I kväll går vi på vinprovning i Vinklubben Tre Kronors regi. Minst tre timmar. Det ska bli skönt att kapa tankarna och få ägna sig åt nåt både trevligt och energigivande. Eller… jag lär ju bli trött av det, men som läget är just nu skiter jag i det. Livet är kort.

∼ ♦ ∼

Min trygghet i tillvaron stod där idag också. Tack!

Domkyrkan tors morgon 19 sep 2019

Min trygghet i tillvaron.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Jobb, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Onsdag kväll den 18 september och torsdagen den 19 september 2019: I vargtimmarna

 1. Hoppas energin hittar tillbaka! Min gamla katt gjorde också sådär, väckte en tidigt för att få mat. Nu har jag bara Nitro och han är så morgontrött att det är jag som till slut för släpa upp honom ur sängen för att rasta honom.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja så här orkar jag inte fortsätta länge till. Jag är liksom inte 17 år längre… Så det gäller att ta tag i sitt liv och göra nödvändiga förändringar.
   Katten Lucifer vet jag inte hur vi ska kunna ”hjälpa”, för jag är inte säker på att det alltid är mat han vill ha, det kan lika gärna vara sällskap.

   Gilla

 2. Louise Baumgärtner skriver:

  Styrkekram till dig❤️Hoppas saker känns, och blir lite bättre snart!

  Gilla

 3. Hoppas energin återkommer snart !

  Man blir så förbannad på detta med straff i Sverige, gubbj-ln blev dömd till 6 år men släpps efter 4 år. Varför ??? man blir ju dömd till ett straff och då skall man sitta sin dömda tid. Vad kan förringa det efterråt liksom …

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack, energin verkar totalt borta just nu, dessvärre.
   Jo så är ju lagen i Sverige att en kommer ut efter delvis avtjänat straff. Jag tyckte att sex år, i realiteten fyra, var alldeles för kort tid för de brott han hade begått.

   Gilla

 4. FEM skriver:

  Hörde du vad de sa i slutet av programmet om Kapten Klänning?? Han har en hästgård uppe i Falun nånstans. Då frågar man sig om han har ögonen på sig nu efter avtjänat straff, för vad är det för några som gillar att sköta om hästar?? Jo, unga tjejer…

  Vi kanske ska ringas nån kväll framigenom? Skulle vara kul och bra. Det var länge sen nu.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Han hade ju tidigare gård i Småland och sen hörde jag att han HYR gård nånstans. Oavsett är det väl olämpligt om unga tjejer vistas där. Han bor ihop med en kvinna i 70-årsåldern också.

   Vi kan ringas. Messa och kolla av så det funkar innan bara så att en inte gör nåt.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.