Lördag kväll den 7 september och söndag förmiddag den 8 september 2019: Tänker och tänker och ingen lust


 Kära dagbok…

Lördagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Och det handlar om att jag tänkte för mycket och inte hade lust att göra det jag ursprungligen hade tänkt. Ja jag ser hur snurrigt det låter, men vi kan säga att jag tappade just lusten. Det var gott att sambon kom hem en stund mitt på dan, för då kände jag mig både lugnare och mer normal. Att hon säger att jag inte ska ta ut nåt i förskott är bra att få höra. Lördagsmiddagen fick jag emellertid äta ensam. Jag hade i alla fall handlat extra kycklingklubbor så att Anna skulle kunna ta med sig till lunch idag. Katterna fick lax på påse och det tyckte de om.

Kycklingklubbor potatisgratäng tomater vin

Ensammiddag på lördagskvällen.


Efter maten läste jag och det blev bokbyte igen. 
Det var en bra spänningsroman jag läste ut, men kontrasten blev stor när jag bytte till en bok som är baserad på verkligen upplevelser som är så hemska att det är svårt att ta till sig. Det kanske inte är så smart att läsa jobbiga böcker just nu. Kanske borde jag ägna mig åt att läsa humorböcker eller i vart fall lättsamma romaner, feelgood, typ. Men en bok ska inte enbart ge förströelse, tycker jag. Den ska få en att tänka till.

Böckerna Sista färjan från Ystad o Tatueraren i Auschwitz

Bokbyte från en bra spänningsroman till en roman om verkligt upplevda hemskheter.


I morse kunde jag förstås inte sova heller. 
När Anna kom hem igår hyfsade vi såväl ostar som rödvin (glömde fota igen!) och kollade på Shetland. Sen gick vi och la oss, för Anna skulle upp tidigt i morse. Det skulle visst jag också, trodde jag… Jag vaknade en god stund före sju och hann vinka av Anna. Sen gjorde jag ett lönlöst försök att somna om. Det blev till att fixa kaffe och fördela veckans medicin medan Annas moccamaster bryggde. Kunde i alla fall ligga och läsa och dricka kaffe i sängen en dryg timme.

 

Svarta påslakan med neonrutor

Renbäddat.

Jag har försökt göra lite nytta på morgonen. Huset är tyst och jag njuter av den tystnaden, vill inte störa den med oljud. Så skönt att jag dammsög igår kväll! Jag har tagit reda på tvätt samt bäddat rent till gymnasisten som troligen anländer i eftermiddag eller i kväll. Den elaka kan visst var lite omtänksam ibland.

Några brev har inte blivit besvarade i helgen. Jag orkar inte, har ingen lust att försöka hålla en glättig ton när oro är det jag känner. I tanken förbannar jag Den lille fjanten som inte bara förstörde det liv jag en gång hade utan även mig. Visst har jag ett bättre liv nu, men ingenting är statiskt och allting kan gå itu. Det vet jag alltför smärtsamt väl. Kanske sitter den smärtan i höger höft. Det är enklare när det är fysiskt.

Jag ska tömma kattpottor nu. Krukväxterna fick vatten igår kväll och katterna fick frukost av Anna. Det blir väl frukost för mig innan jag skriver lite till, bäddar och duschar.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Lördag kväll den 7 september och söndag förmiddag den 8 september 2019: Tänker och tänker och ingen lust

 1. Mösstanten skriver:

  Hoppas att allt snart blir lite bättre. Om läsning: jag vet inte om jag skulle orka läsa Tatueraren. I alla fall orkar jag inte vissa böcker i en del perioder. En väldigt trevlig bok som jag kan rekommendera är Drottningen vänder blad av Alan Bennet.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det gäller nu att sitta lugnt i båten i vissa fall och inte ta ut nånting i förskott. Fast det är svårare än en kan tro.
   Tatueraren är en tung liten bok, men jag anser att jag behöver läsa såna böcker för att inte glömma bort historien och också för att inse hur jävla tacksam jag bör vara för diverse.
   Humorböcker är inte riktigt min grej, men boken du rekommenderar känns sannerligen som min typ av bok! Tack för tipset! 😛

   Gilla

 2. Jag fick inte heller gjort det jag hade planerat i helgen, jag kände mig trött och slö hela helgen. Skyller på vädret, men jag tror jag bara blev slö..

  Idag skall jag sparka iväg mig själv till gymet igen, behöver ladda endorfiner 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag hade nog inte planerat så mycket mer än att göra några ärenden på stan på lördagen. Det blev en shoppingtur till ICA Maxi med bil samt dammsugning i stället och lite tvätt och så. Jag kände mig också ganska slö, mina promenader till och från jobbet till trots…

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.