Söndag kväll den 25 augusti och måndagen den 26 augusti 2019: Helg och vardag


 Kära dagbok…

Paraply och tröja

Rustad för kyla på jobbet och regn!

Sommaren och värmen tycks ha hittat tillbaka till Uppsala. Igår klippte jag gräs i shorts och linne och fick kanske lite färg på nosen igen. Nåt stick/bett fick jag tack och lov inte. Stackars sambon hade haft en rätt förfärlig dag på jobbet. Det är ju inte precis luftkonditionering där hon jobbar och dessutom används särskilda jobbkläder och ibland skyddskläder utanpå dem. Nej så jag ska väl inte klaga för att jag inte kan (egentligen snarare inte vill) ha shorts på jobbet. Förresten brukar det bli så jävla kallt på kontoret framåt lunch. Två dar i förra veckan fick jag sätta på mig tröjan som fungerar som jacka. Men i morse var jag rustad! Dels hade jag med mig ett paraply som jag fick låna från receptionen i fredags när det regnade vid hemgångsdags, dels hade jag med en tröja. Tröjan tänker jag lämna kvar på kontoret och använda när jag börjar frysa. Det känns bättre än att sitta med ytterkläderna på vid datorn och jobba. Fast det såg nog rätt dumt ut i morse och jag ångrade mig nästan – det är ju sommarväder, som sagt, igen.

∼ ♦ ∼

Pizza med mycket ruccola och lite ost

Mycket ruccola var det på formaggipizzan, men lite ost.

Det blev ingen storslagen söndagsmiddag igår heller. I ett svagt ögonblick hade pizza nämnts och det blev det. Hemkörningspizza dessutom. Min skulle bestå av ostar i plural. Den bestod mest av obakad deg, smaklös mozarella och ruccola. Nej, den pizzan tar jag inte nån mer gång från Foodcourten i Gamlis. Usch och fy! (Märkligt nog står den inte med i menyn på webbplatsen, men den webbplatsen verkar halta lite med felstavningar och sånt också.) Annars noterade jag att pizza tycktes vara söndagsmiddag för många just igår. Skönt, då slipper en ha dåligt samvete för att en inte stod och rörde i grytorna. Jag orkade mest bara med att ta hissen ner till soprummet efter maten med de tomma pizzakartongerna och resterna av våra pizzor.

Böckerna Stormvarning och Kärleken väntar längst ute på grenen

Bokbyte från deckare till relationsroman, från författar-Maria till författar-Mari.

Jag hann precis med ett bokbyte innan det var kvällens enda sevärda TV-program, Banks. Boken jag läste ut igår var andra delen av Doggerlandserien och slutet var så jäkla spännande! Sen byte jag författare från Maria (Adolfsson) till Mari (Åberg) och genre från deckare till relationsroman. Jag är verkligen inget stort fan av relationsromaner och när jag dessutom redan i början av min bok på gång upptäckte att författaren inte kan sin David Bowie… ja, då sjönk intresset ytterligare ett snäpp. Men jag ska skärpa mig och ge boken en chans, för jag har fått den för recension från författaren. Annars är jag nog en deckarperson och jag njöt även av Banks på TV, förstås, trots att jag inte kan påminna mig om att jag har läst nån av böckerna om honom.

Katterna var slöa som tusan igår. Jag satt en stund och svettades på ballen* med fördragna gardiner. Tisslingarna låg där ute och njöt. Tisslingarna, det vill säga Lucifer och Citrus. Mamma Mini sprang lite in och ut.

Tisslingarna på balkongsoffan

Tisslingarna låg på balkongsoffan i värmen.


Lucifer
låg till vänster och sov. 
Han sover ibland som vissa barn, med öppna ögon…


Citrus är den av katterna som är svårast att fånga på bild. 
Det beror på att hon nästan aldrig är stilla. Hon är alltid mer eller mindre vaken när en närmar sig med mobilen och ska fota. Igår låg hon i alla fall ganska lugnt i ballesoffan**.

∼ ♦ ∼

I morse steg temperaturen snabbt. Sambon var uppe först av oss, jag tvåa. Vår tvåveckorssambo behövde inte stiga upp förrän 8.15. Då får han lite hjälp av nån att komma upp, för han tycker att det är skönt att sova på morgnarna. Annars känns det bra att han är rätt självgående numera. När man är 17 år fixar man det mesta själv.

På jobbet blev det lite snurrigt idag. Jag hade laddat för ett viktigt möte på eftermiddagen, men det blev inställt. Jag gjorde i alla fall två dagordningar och började jobba med nyhetsbrevet som nu trots allt ska komma ut på fredag förmiddag. Genom att eftermiddagen blev fri kunde jag skriva ganska mycket.

∼ ♦ ∼

I morgon är det tisdagen den 27 augusti. Då ska vi åka och köpa gympakläder och skor till gymnasisten. Men det är inte vilket datum som helst, det är faktiskt tolvårsdagen av Annas och min första dejt. Som så ofta behöver saker och ting inte firas exakta datum, så denna firning sker vid annat tillfälle, nämligen torsdagen den 19 september klockan 19, på ett hotell nära oss…

Jag bjuckar på en bild på oss två från 2008, den tidigaste som jag har hittat, och en bild från sommaren 2019.

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen
**ballesoffan = balkongsoffan


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Söndag kväll den 25 augusti och måndagen den 26 augusti 2019: Helg och vardag

 1. Grattis på tolvårsdagen några timmar tidigt! 🙂

  Gilla

 2. Förstår besvikelsen för pizzan, det är viktigt att dom är rätt gjorda och gräddade ..

  Men, då får man gratulera er till 12 års jubileet, det är bra jobbat tycker jag. Lika fina då som nu 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja pizzan var ganska smaklös. Men men, jag blev i alla fall mätt 😁

   Tack tack! Vi firar som sagt vid annat tillfälle, men visst är vi fortfarande rätt snigga?! 😉

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.