Stormvarning


Ett inlägg om en bok.Maria Adolfssons bok StormvarningJag betar av Doggerlandserien fort som attan.
I förra veckan slukade jag första delen och nu har jag slukat del två, Stormvarning. Maria Adolfsson måste nu skynda sig att skriva den tredje delen om kriminalinspektör Karen Eiken Hornby innan jag får svår abstinens.

Det är juletid. Karen är sjukskriven men blir inte direkt olycklig när hon kallas in för att jobba. Det är manfall bland polisen på grund av influensa. På Doggerlands nordligaste ö Noorö hittas en man som har blivit mördad. Karen får resa dit. Sen sker ytterligare ett mord. Vissa kopplingar till både ett lokalt företag och gängverksamhet finns. Det är inte helt lätt för Karen som inser att de egna släktingarna är inblandade. På hemmafronten är det en märklig konstellation Karen plötsligt finner sig leva i. Samtidigt tycks hon inse att det inte är så dumt. När en vän råkar riktigt illa ut är det gott att omge sig med goda människor.

Åter igen har Maria Adolfsson skrivit en riktigt spännande deckare. Varken handling eller karaktärer är förskönade, vilket ger boken en stark realism – trots att Doggerland ju är påhittat. Många kapitel slutar med cliffhangers och det är extremt svårt att lägga boken ifrån sig. Slutet är fruktansvärt jäkla spännande! Men boken är inte bara spännande, den tar också upp våld inom familjen. Jag läser och blir skitförbannad.

Toffelomdömet blir det högsta, ingen tvekan.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Stormvarning

  1. Jag kanske borde testa den här serien? Jag vet inte varför jag tvekat så här länge, alla verkar ju tycka den är jättebra!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.