Filmtajm: Kvinnan på tåget


Ett inlägg om ytterligare en film baserad på en bok.Kvinnan på tågetDet blev filmtajm även igår på lördagskvällen,
men då nöjde vi oss med bara en film. Även lördgsfilmen är baserad på en bok. Boken Kvinnan på tåget läste jag för ungefär tre år sen. Jag skrev bland annat att jag hade lite svårt att hålla isär personerna i bokenför att de har så lika namn, men jag gav ändå boken högt omdöme.

Igår kväll såg vi alltså filmen Kvinnan på tåget från 2016. Och handlingen i filmen är förstås samma som i boken: Rachel mår dåligt efter sin skilsmässa. Varje dag åker hon pendeltåg och kikar ut genom fönstret. Hon passerar huset där hon bodde med sin man Tom. Tom bor kvar – med sin nya fru Anna och deras lilla dotter Evie. Rachel stalkar Tom och Anna, men fantiserar också om det perfekta paret som hon också ser i grannskapet. Fast en dag ser hon nåt som kastar omkull det perfekta. Dessutom försvinner kvinnan i det perfekta paret.

Det här funkar också lika bra som film, tycker jag. Det är nästan som om Kvinnan på tåget, precis som Gone Girl vi såg i fredags, är skriven för att bli film. Jag har också lättare att hålla isär karaktärerna på filmen, men de är ändå ganska lika sinsemellan. Karlarna är ofta våldsamma, kvinnorna är sjuka/mer eller mindre psykopater. Liksom i Gone Girl flyttas sympatierna fram och tillbaka. Slutet blir oväntat.

Toffelomdömet för filmen blir samma som för boken.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Film, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.