Sista semestertisdagen sommaren 2019: Kulinariska överraskningar och meriter


 Kära dagbok…

Bokuppslag och kaffemugg

Läste en god stund i morse.

Det var inte lätt för nån av oss att sova i natt. Stackars sambon började jobba klockan 7.15 och behövde lägga sig tidigt. Klockan var inte före midnatt när vi släckte. Sömnen blev orolig för oss båda, men jag kan meddela intresserade att hon har överlevt sin första arbetsdag.

För egen del vaknade jag ganska tidigt, nånstans runt 8.30. Jag låg och läste en god stund, för jag vill försöka hinna läsa samtliga böcker jag har liggande för recension den här veckan. Dessutom vill jag hinna skriva recensionerna också. Jag påbörjade en recension efter att ha tömt kattpottor, tagit reda på gårdagens tvätt, torkat av i badrummet och på gästtoan, vattnat våra krukväxter samt bytt handdukar.

Luktärt och en vallmo vid Slottsväggen

Annas luktärt har börjat blomma. En vallmo har smugit sig in också.

Klockan sprang iväg och vädret var som det vanligt, det vill säga varierande. Jag hade bestämt att åka till Slottet och ta upp den sista potatisen ifall det inte regnade. Efter en dusch åkte jag iväg.

Slottsfrun var på plats och jag fick inte bara vår egen potatis, rödlök och tomater med mig hem utan även blåbär, hallon, två äpplen och en squash. Annas luktärt har börjat blomma – och även en vallmo som smugit sig in. Övriga blommor bär knopp och lär slå ut snart. Slottsfrun och jag kom överens om att gräsklippning nog kan vara lämpligt i helgen – om det inte ösregnar.

Det blev inte nån längre stund vid Slottet idag, men jag var fullastad när jag gick därifrån…


På hemvägen passerade jag Äldreboendet
för att lämna in äggkartonger och hämta sambon. Jag lyckades nästla mig in i entrén genom att hänga på några anhöriga och brevbäraren. Där är riktigt trivsamt och jag satt i en skön fåtölj och väntade på min älskling. Hemma gjorde jag sen eftermiddagsfika till oss.


Anna
hade fått medalj idag på jobbet, minsann. 
Jag tror inte att det var för hennes status som Stilikon hemma utan för andra meriter.

Nån medalj för mina prestationer i köket lär jag aldrig få. Igår åt vi varmrökt lax och vår egen potatis. Anna ser måttligt road ut på bilden, men det var hon själv som fixade middagen.

 Anna äter laxmiddag

Anna vid laxmiddagen igår.

Idag ska… hör och häpna!.. jag fixa maten. Jag tänker använda rotfrukterna från Slottsträdgården och fixa ihop nåt. Vi får se hur Annas min är då. Mina meriter i köket är inte särskilt fina… Den som lever får se, men se lever blir det inte!!!

Bitmoji Tofflan Hey pay attention

Idag ska jag fixa maten. Den som överlever får se…

∼ ♦ ∼

I kväll blir det lugna puckar med Vera på TV och läsning. I morgon tänkte jag damma och dammsuga om vädret är dåligt. Annars hittar jag på nåt annat.


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.