Pride 2019: Parad, förändringar och Beatles med GT


 Kära dagbok…

Hotellfrukost

En rejäl frukost är en del av grunden för att orka paradera genom Stockholm.

Jag vet inte hur många gånger jag har gått i Prideparaden, men jag vet att jag har gått i paraden de år jag har kunnat. Undantag har varit när en tromboflebit satte stopp för paraderandet och det året min pappa gick bort. Jag vet i alla fall att vila, en bra frukost och vätska i lagom mängd är en bra grund för att orka gå genom Stockholm. Nu tyckte både Anna och jag att paradvägen känns kortare än den har varit tidigare. Det är den kanske också, för jag kan inte tro att vi är väldigt vältränade. Nåja, vi grundade med en rejäl frukost på hotellet och tog sen med oss var sin kaffe upp på takterrassen. Vilken utsikt! Så många bilder som jag tog därifrån undrar jag om jag inte har varit takläggare eller sotare eller nåt i ett tidigare liv…

 

 

Regnbågsflaggor riggas upp på kranar

Regnbågsflaggor riggades upp innan Rickard och hans kompis steg till väders.

Efter tillfixning inför paraden traskade vi upp till SheratonDär hade det samlats en hel del åskådare och där fanns även två liftar i vilken Rickard Söderberg stod i den ena. Vem som stod i den andra uppfattade jag inte, men det var en kvinna. Nån underhållning bjöd dessa två inte på medan vi väntade på att paradtåget skulle komma. Men regnbågsflaggor hissades, solen gassade och Rickard och hans kompis steg till väders i alla fall.

Prideparaden skulle starta klockan 13, men eftersom det var så många ekipage och så mycket folk hålls starttiden aldrig. Det var vi beredda på. Klockan var nog över halv två innan vi skymtade de första i paraden – som alltid är dykes on bikes. (Jag bjuder på lite smalfilm.)


Vi hoppade in ganska tidigt i paraden. 
Som vanligt hamnade vi i ett underligt sällskap, men vi hade i alla fall musik till marschen. Tyvärr var det väl en fem låtar som gick på repeat under hela färden…


När vi kom fram till Pride Park var det som vanligt – det vill säga inget särskilt. 
Men i år hade vi bestämt oss för att åka tillbaka till Gamla stan och äta restaurangmiddag innan vi fräschade upp oss och for tillbaka till parken på kvällen. Det blev i alla fall en kall öl och heta chips innan vi åkte hem – jag behövde fylla på såväl vätskedepåer som saltdito.

Öl och jalapenochips i Pride Park

Påfyllning av vätska och salt.


I Gamla stan hamnade vi på Michelangelo 
trots att jag var så förbannad för att vi inte fick bord i när vi var där förra året. Men… det visade sig förändrat. Rätten jag alltid brukar äta fanns inte på menyn. Det gick ett tag, men sen frågade jag och jaa, det var nya ägare sen en månad tillbaka – den gamla ägaren hade flyttat tillbaka till Italien. Nåja, det blev en god trerättersmiddag i alla fall: vitlöksbröd, scampi med pasta och avslutningsvis en ostbricka som var finemang. Rött vin till, förstås.


Vi hann inte direkt vila hemma på hotellet, 
utan fixade till oss och gav oss ut i Stockholmskvällen igen. Det blev en liten separation, för Anna kom inte med samma t-banetåg som jag, men efter några minuter var paret förenat igen.

Lördagskvällen i Pride Park blev en stor besvikelse även den. Det var inga vidare artister, även om scenen var snygg. Dragshow med mimande transor i all ära, men jag hade nog gärna sett några kända artister. Vi stannade faktiskt inte särskilt länge…


Nej, vi åkte till Gamla stan igen och hoppade in på Wirströms
Där kände jag mig så hemma att jag satte upp mina regnbågsmönstrade fötter, drack några rejäla GT och skrålade med i Beatleslåtarna som spelades från Spottan eller nåt. Ja fan, vi var faktiskt BÄTTRE än dragshowartisterna i Pride Park. Men våra fötter var trötta. Vi hade trots allt gått över än en mil…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, Familj, HBTQ, Krämpor, Mat, Musik, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Pride 2019: Parad, förändringar och Beatles med GT

  1. Härlig dag ni fick 🙂 Tråkigt att själva pridepark inte levererar..

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.