Söndagen den 21 juli 2019: Skit och rent och sommarens bästa


 Kära dagbok…

Igår kväll när jag kom hem från middagen fick jag nån ping på datorn om att jag behövde göra en systemuppdatering före oktober. Det är juli. Jag startade uppdateringen – och kom sen att tänka på att min dator inte är så ung längre. Skulle det funka, tro? Eftersom jag jobbar där jag gör snappar jag upp en del och jag hade hört att uppdateringen kan ställa till det vad gäller viss mjukvara. Nu hade jag satt bollen i rullning så att säga på hemdatorn. Det tog sin lilla tid. Det tog… timmar. Och inte blev jag lugnare av meddelanden från Windows, typ…

”Vi tar hand om allt!

Eh??? Men… allt gick bra och jag tycker till och med att vissa program jobbar kvickare nu. TACK, trots allt…

Jordgubbar hallon och smultron i yoghurten

Sommarfrukost med tre sorters bär.

Datorn är emellertid alldeles nystartad för dagen. Medan solen sken utanför har jag gjort annat än att sitta vid datorn eller gå ut i solen. Jag har städat. Det hade jag bestämt igår att jag skulle göra idag – eftersom det skulle bli sämre väder. På eftermiddagen först mulnade det på, men förmiddagen var het. Jag började med att damma. Sen tog jag en liten paus för att äta frukost. Men kolla skålen, visst är den väl somrig?! Tre sorters bär stoppade jag i yoghurten: jordgubbar, hallon och smultron – de två senaste från Slottsträdgården. Snacka om sommarfrukost!

Efter frukosten fortsatte jag med dammsugning för att sen runda av med lite strykning och avtorkning i badrummet och på gästtoan.


Klockan var närmare 13.30 när jag satte mig i ballesoffan*
för att läsa lokalblaskan (<== ingen idé att jag länkar till UNT eftersom en måste vara prenumerant för att läsa den på nätet). Jag höll på att sätta bubbelvattnet i halsen när jag läste den här artikeln:

Artikel Man bajsade på Systembolaget

Skit-artikel.


Nu finns det säkert nån som tror
att jag tänker skriva nåt raljerande eller tramsigt. Det tänker jag inte. Jag tycker att det här är så tragiskt och förnedrande och jag har mina misstankar om vem det kan vara. Det är så här det blir när samhället (läs: Uppsala kommun) inte gör vad samhället borde göra utan i stället ägnar sig åt att bygga för många lägenheter som ingen har råd att bo i och skriva undermåliga ansökningar som rör vår infrastruktur. Skämmes, Uppsala kommun!

∼ ♦ ∼

Katterna har varit slöa i värmen. De kryper gärna undan och lägger sig och sover när det är varmt. Fast Lucifer gillar förstås köksbordet på förmiddagen. Citrus gillar flugor och struntar i var de sitter – hon kastar sig handlöst efter dem. När jag stod och strök i Djungelrummet hördes ett brak från köket. Den lilla lampan och en sten hade trillat ner från fönsterbrädan på golvet. Lyckligtvis klarade sig katten helskinnad liksom lampan, till och med glödlampan. Stenen skvätte ut vatten ur katternas vattenskål, så Mammisen a k a Tofflan fick städa lite mer i köket.  (Jag tog tyvärr ingen bild på olyckan, så det blir en bild när den lilla ligger och sover i balkongsoffan. För den som sover synder ju inte.)

∼ ♦ ∼

Kapitel 18 i En cirkel av sten

Jag började på kapitel 18 i morse.

Det är söndag idag och vilodag. Katterna väckte mig inte förrän klockan var närmare halv åtta och det uppskattade jag. De fick mat och tömda pottor medan jag fixade kaffe som jag sen tog med in i sovrummet. Kapitel 18 i min bok på gång började jag läsa och jag har, hushållsarbete till trots, läst ganska mycket idag. (Igår läste jag för övrigt också ett kapitel ur en annan bok jag köpte på bokrean i våras och har haft på gång länge, Trädgårdsmästarens anteckningar.) Det är skönt att inte behöva stressa sig igenom städningen utan bara låta den ta den tid som behövs. Och ännu skönare är det förstås när en är färdig och vet att hemmet åtminstone är hyfsat rent – till i morgon… Att leva med tre pälsdjur innebär allt annat än ett rent helvete, så att säga. Men jag skulle inte vilja leva utan dem nu när de har blivit min nya familj som jag kan slösa min kärlek på. På tal om familj har Tom mejlat mig och jag ska skriva en liten rapport till honom i kväll om vår resa till Motala – han är ju engelsman, så han klarar inte av att läsa min blogg. Bloggen har visserligen en översättningsfunktion i högerspalten, men det blir inte riktigt detsamma.

∼ ♦ ∼

Jag överraskade ”min italienska familj” genom att dyka upp till middag i kväll igen. Det blev en Morettiöl, en quattro formaggipizza, ett glas ripasso, en dubbel espresso och Torrone semifreddo innan jag ”rullade” hem. Då hade himlen mörknat lite till och några droppar regn föll. Familjen Katt fick anka till söndagsmiddag och jag ska se vad kommissarie Banks hittar på i kväll klockan 21 på SvT1. Avsnittet är från 2016, så det finns ju en viss risk att jag har sett det förut.

∼ ♦ ∼

Sen säger vi god natt från Main Street.

Citrus sover med tassen över huvudet

Söta drömmar! önskar Citrus.

∼ ♦ ∼

*ballesoffan = balkongsoffan


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Familj, Jobb, Mat, Media, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.