Lördag kväll den 29 juni och söndagen den 30 juni 2019: Ruttet fast inte bland de våra


 Kära dagbok…

Nånting jag inte lär bli beskylld för är att jag skulle vara känd för min matlagning.


Fast jag skulle aldrig servera är den salladen vi fick
bland våra hemlevererade varor från ICA Maxi Stenhagen härom kvällen. Den åkte direkt i sopen… Av sig själv… Urk!

Rutten sallad

Urk för denna sallad levererad av ICA Maxi Stenhagen.


Lördagsmiddagen blev kyckling i olika former. 
Min var kolgrillad, min tvåveckorssambo fick kyckling på spett med bröd, allt från Korgtassen. Till båda serverade jag icke ruttna grönsaker och tzatziki och själv tog jag ett glas rött till middagen – jag skulle ju gå arbeterskan till mötes.

Kolgrillad kyckling tzatziki och grönsaker

Lördagsmiddag.

∼ ♦ ∼

Somliga fick kliva upp tidigt i morse, andra fick ligga kvar i sängen. Jag var så trött och lyckades sova till klockan var nånstans mellan åtta och halv nio. Då fixade jag kaffe och tog med mig in till sovrummet. Sen låg jag väl nån timme och läste.


Nånstans mellan frukost och dusch dammsög jag. 
Som synes fick jag lite hjälp med mattorna…

 

Skylt Rätt man på rätt plats är en kvinna

Eller hur?!

Dagens utflykt gick till SlottsträdgårdenJag hade i uppdrag att hämta grönsaker, kolla om potatisen var färdig samt vattna. En kan väl säga att det som står på den lilla träskylten som hänger inne i Slottsveranden är sant. Mina rädisor var enorma och jag skördade en hel påse samt sådde lite mer. Ruccolan växer som ogräs och även en påse av den fick följa med hem. Lite dill hamnade i en påse – den har tagit sig den sista veckan. Och så var det potatisen… Det är nåt visst med att gräva upp den allra första av sin egen. Nu var det inte jag personligen som satte potatisen i maj utan sambon, men ändå. Det vi odlar har vi ju ihop. Jag fyllde en hel bunke med ”pärer”. Vidare noterade jag att hallonen är på gång.

Efter trädgårdsarbetet satt jag och läste en stund innan jag vattnade. Det kändes lite trist att vara ensam i trädgården, så jag låste och skuttade iväg i bilen. Vid en rondell mötte jag Slottsfrun på väg till Slottet. Givetvis vände jag och följde efter henne. Vi pratade bort ett par timmar och drack gott kaffe innan det var dags för mig att åka och handla jordgubbar och kattmat och dammsuga vardagsrummet, som jag inte ville ta på förmiddagen eftersom nån med sommarlov sov.


Sambon slutade jobba klockan 16
och jag åkte och hämtade henne i bil idag. Vi åkte till Tokerian och köpte lite mer kattmat samt lite grejor till lunch i morgon. Hemma på Main Street väntade tvåveckorssambon med knorrande mage. Vi promenerade upp till stan och åt söndagsmiddag på Churchill Arms. Två pints Fuller’s London Pride sänkte jag. Det finns inget godare än kall öl i värmen…

∼ ♦ ∼

Anna har kokat vår potatis till morgondagens kvällsmat. Jag har tvättat två maskiner och den andra är klar att hängas på tork nu. Sen väntar tillverkning av lunchmacka innan det är läggdags. I morgon är en ny arbetsvecka. Det är 14 dagar kvar till semestern och tio av dessa dagar är arbetsdagar…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.