Ett rött vin: Brancaia Tre 2016


Ett inlägg om ett vin.


 

Brancaia Tre 2016

Ett vin gjort på tre druvor från tre vingårdar.

Sommar och varmt och tyvärr inte så ofta rödvin. Igår kväll superade jag ute och drack öl till maten. Till sambon hade slutat arbeta plockade jag fram några olika typer av ostar. Ostarna ledsagades av ett inte jättefylligt och tungt, men mer än medelfylligt rött italienskt vin, Brancaia Tre 2016. Vinet fick lufta nån timme och serverades sen till såväl lagrade hårdostar som vitmögelost och blåmögeldito.

En flaska Brancaia Tre kostar 139 spänn på Systembolaget. Den är bra att servera till rätter av lamm och nöt, tycker Systemet. Men sånt äter ju inte jag och därför fick det bli till ostar. Vinet är tillverkat på tre druvor: sangiovese, merlot och cabernet sauvignon. Vinproducenten är ursprungligen schweizare som köpt land i Toscana. Just i det här vinet kommer druvorna från tre olika vingårdar, därav TRE i namnet.

Så här kan en läsa på Systembolagets webbplats om vinets smak och doft:

”Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, basilika, svarta vinbär, peppar, hallon och choklad. […] Nyanserad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, basilika, svarta vinbär, tobak och choklad.

Jag tyckte att det här vinet smakade ganska surt, så de svarta vinbären och mörka körsbären slog verkligen igenom. En doft av tobak noterade jag också. Det funkade sisådär till ostarna. Ett kraftfullare vin hade nog varit bättre.

Toffelomdömet blir medel.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.