Torsdag kväll den 27 juni och fredagen den 28 juni 2019: Andra vägar


 Kära dagbok…

Helga trefaldighet torn

Helga Trefaldighetsskyrkan står nästan intill Domkyrkan i Uppsala.

Ibland behöver en ta andra vägar. Förnya sig, liksom. Samtidigt kan det vara svårt när det en vanligen ”har” känns rätt och bra. Ändå… erfarenheten har lärt mig att inget är evigt. Katastrofberedskapen hos mig är visserligen sänkt, men den har visat hur viktigt det är att ta andra vägar. Det kan vara rätt att ta andra vägar även när målet är det samma som det har varit tidigare. Jag måste säga att det känns konstigt att nu i sommar bo på hotell i Barndomsstad. Staden där jag är född. Staden som har funnits sen istiden! Där jag naivt trodde att det alltid skulle finnas ett hem för mig. Anna och jag ska bila ner och vara i Motala några dar alldeles i början på semestern. Motala är som vackrast på sommaren så det ska bli roligt att få guida sambon runt. Roligt blir det förstås också att träffa goa vänner, till exempel en blivande mormor. Släkt finns det inte så mycket kvar längre, inte några som jag har regelbunden kontakt med. Den av mammas kusiner som jag oftast pratar med är mammakusinen B och hon har inte bott i Motala sen typ 1950-talet, tror jag. Och det var lite på grund av henne som jag tog en delvis annan väg till jobbet i morse. Men vid Helga Trefaldighet tog jag trapporna upp och sen var jag på vanliga banan igen. Det är en förmån att kunna gå till jobbet och dessutom ta lite olika promenadvägar dit.

Igår kväll spekulerade vi kring övriga aktiviteter på semestern. Vi har ytterligare ett mål som har varit samma i flera år nu. Förra sommaren tog vi delvis andra vägar. I år blir det också nåt nytt och ändå inte. Ett mindre orosmoment är att vi kanske behöver vara väldigt, väldigt nära, nåt som kan bli jobbigt om det blir en lika het sommar som förra året. Annars stör det mig inte alls, tvärtom – jag älskar ju Anna.

Några andra jag älskar är förstås familjen Katt. Ibland är kärleken besvarad, till exempel vid hunger. Ibland är den inte alls besvarad, till exempel när herr Lucifer Katt ska hållas fast – hårt! – av Mammisen för att Mamma Anna ska kunna klippa bort tovor i pälsen. Jag vet inte vad vi ska göra med lille kissen. Vi borstar och kardar och borstar och kardar och ändå får han tovor som vi tvingas klippa bort. Kanske googlade storasyster Citrus efter råd när hon låg på min dator i morse. Sagde Lucifer tittade misstänksamt på mig när jag närmade mig för att säga god morgon. Hans mamma Mini övervakade sina barn på avstånd. Hon är sannerligen ingen curlingförälder!

∼ ♦ ∼

Igår brakade tidrapporteringssystemet på jobbet samman. Ja, det var inget som vi gjorde utan leverantören hade gjort en uppdatering vilket fick till följd att vi hamnade vid inloggningsrutor till en demoversion som vi sen inte kunde logga in i. Typat när många ska gå på semester och vi har uppmanat dem att lägga in sina ledigheter i systemet. Jorå, jag vet alltför väl att det behöver göras uppdateringar ibland. När vi själva gör det på de system vi administrerar ser vi alltid till att vi kan backa tillbaka om nåt strular. Vi har också haft oturen att upphandla system där leverantören sen inte kan ge oss det utlovade. Med suck och stön får samtliga inblandade ”börja om”. De flesta klagar emellertid inte. Eller ibland är det de som är minst drabbade som klagar mest, gärna i sociala medier. Vi har utmärkt support på jobbet som dessutom är öppet vardag som helger hela sommaren, men när externa leverantörer är inblandade kan vi bara felanmäla, vänta och se.

Valv vid Domtrappkällaren

Det är dags att trappa ner och inte upp på tempot.

Men nu är det faktiskt snart dags att trappa ner tempot på jobbet. Idag publicerade jag terminens sista nyhetsbrev. Mina två återstående arbetsveckor har ganska glest inbokade dagar. Eventuellt ska jag passa på att ta emot ett studiebesök nästa vecka och veckan därpå har jag ett viktigt möte om den nya organisationen. Ett nytt orosmoln har seglat upp på Toffelhimlen, men jag ska försöka att inte låta det påverka mig.

I kväll blåser jag bort orosmolnet och jag har ätit pizza med vår tvåveckorssambo. Jag hade hoppats på ytterligare en gäst vid middagsbordet, men det funkade tyvärr inte med tiden. Det blev lite av ett firande idag, dels på eftermiddagen av en lanserad tjänst på jobbet (jordgubbar och glass), dels i kväll (med pizza och öl /cola). Killen i den nya röda tischan har nämligen kommit in på den utbildning han har sökt i höst. Hurra! När Anna slutar jobba går jag eller vi och möter henne. För nu är det sommar och varmt och bra att röra på sig. Bekanta spår, men delvis andra vägar. Och hösten innebär helt nya vägar för en del av oss.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Personligt, Sociala medier, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.