Onsdag kväll den 19 juni och torsdagen den 20 juni 2019: Midsommarfirande på gång!


 Kära dagbok…

Gårdagskvällen blev ganska händelselös efter det jag berättade om i förra inlägget. Det var – och är! – väldigt varmt och det är jobbigt att jobba och jobbigt att göra saker i hemmet. Att gå och hämta bokpaketet efter promenaden hem från jobbet var precis vad jag mäktade med. På hemvägen från utlämningsstället köpte jag jordgubbar (för Annas pengar). Jordgubbar, grädde och smörgås blev vår kvällsmat. Och efter det läste vi lite och slöglodde på TV. Bland annat såg vi en ny australiensisk dramaserie på SvT 1, Sju sidor av sanningen. Serien handlar om en liten pojke som försvinner, men kommer tillrätta efter några timmar. Sanningen kring detta skildras sen, vad jag förstår, ur sju personers synvinkel. Igår var det pappans. Lite långsam, men ändå spännande, tycker jag.

Sju sidor av sanningen

Lite långsam, men spännande.

∼ ♦ ∼

Det har verkligen blivit fint väder. Soligt, varmt, men kvavt. Hoppas det laddar ur ordentligt innan morgondagen, så att vi får en fin midsommarafton. Vi är ganska slöa, som sagt, i värmen. Hemmet förfaller, men jag har dammsugit i kväll. Badrummet behövde också torkas av och tre golv har jag torkat samt vattnat krukväxterna. VISST ÄR JAG VÄRD EN GT I KVÄLL??? Anna körde en maskin tvätt igår och en idag. Jag kör i skrivande stund en diskmaskin. Det är verkligen suveränt att ha egen tvättmaskin, det underlättar mycket för oss. Vi fick ett generöst ekonomiskt bidrag till den av Annas snälla mamma och hennes L. Och nu ska vi för tredje – eller fjärde? – gången fira midsommar med dem i Slottet. Vi hoppas att vi kan sitta i Slottsträdgården och äta midsommarsillen i år. Förra året fick vi sitta på den inbyggda verandan. Det var trevligt det också, men utomhus är förstås bäst. Vi har också funderat på att sova kvar, Anna, jag och vår tvåveckorssambo som kommer i morgon. Problemet är då bara att katterna behöver oss. Katterna kan tyvärr inte vara med oss när vi besöker Slottet. Kanske blir det så att vi sover över i Slottet två åt gången under sommaren så att en alltid är hemma och ger katterna mat, tömmer pottor etc. I morgon sover vi emellertid inte kvar utan vi går hem alla tre. Träna på sovning gör för övrigt både Lucifer och Citrus. Det händer att de sover ihop, som här på Annas köksbord i Djungelrummet. Tills det blir för mycket för en av dem, vanligen Citrus. Hon har vissa autistiska drag, den lilla.

Lucifer och Citrus på Annas köksbord

Syskona Lucifer och Citrus, a k a Tisslingarna, sover ihop ibland. Tills en av dem får nog…

 

∼ ♦ ∼

Min arbetsdag har varit ganska lugn. En del har redan gått på midsommarledighet och andra går på semester nästa vecka. Själv ska jag jobba ytterligare 15 arbetsdagar innan fem veckors sammanhängande ledighet väntar. Vi har inte gjort så många och stora planer för semestern, men vi inleder den med en tur ner till Motala. När vi kommer hem packar Anna om för en semestertripp med yngste sonen, medan jag och familjen Katt stannar hemma. Jag tycker att det är viktigt att uppleva nånting, göra nåt som en vanligen inte gör, men också att ta det lugnt och slippa passa tider. Det är semester om jag får välja. I år vill jag inte bara resa litterärt – och det ska jag inte heller, det blir ju åtminstone en verklig resa för mig. Och vem vet… kanske Toffeltån doppas i Vättervatten. Håll med om att playan (= Varamon) inte går av för hackor!

Varamon strand

Playa Varamon.

∼ ♦ ∼

Men ännu är semestern inte här. Jag önskar dig, som läser mina enkla dagboksinlägg, boktankar och vinfunderingar

…en riktigt go’ och gla’ midsommar

med det bästa firandet för just dig!

Midsommardans kring stången

Ringdansen kring midsommarstången förra året.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Onsdag kväll den 19 juni och torsdagen den 20 juni 2019: Midsommarfirande på gång!

 1. Agneta skriver:

  Glad midsommar te’bax 💚☀️

  Gilla

 2. Mösstanten skriver:

  Ja tack detsamma. Hoppas det inte regnar i slottsträdgården. Jag började också titta på den australiska serien igår.å och jag tyckte att första avsnittet var riktigt bra. Får se om den håller i längden.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det regnade inte i Slottsträdgården. Det var mycket soligt och blåsigt. Vi brände oss på armar och ben och midsommarmiddagen fick intas på verandan. Men allt var så trevligt och mysigt, en fin midsommarafton att minnas länge.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.