Söndag kväll den 2 juni och måndagen den 3 juni 2019: Rygg och otrygg, men bra snygg – i håret


 Kära dagbok…

Plötsligt var det arbetsdag idag. Tänk så snabbt en finner sig tillrätta med att vara ledig… Hade det inte varit för ryggeländet skulle de gångna lediga dagarna kunna räknas till några av de bättre för min del. Jag har läst mycket och jag har ätit och druckit mycket och gott. Se till exempel den goda söndagsmiddagen som arbeterskan stod för (jag fixade bara lite smått som att duka och hälla upp vinet och nästan inget vid spisen – jag hällde på en klump dill samt salt!). Ugnen värmde visserligen såväl lax som sparris, spisen kokade potatisen, men det var sambon, som efter en lång arbetsdag, även skötte matlagningen.


Tyvärr har jag inte varit utomhus mycket.
Och värken har gjort mig trött. Men, som sagt, det har funnits flera glädjeämnen och tillvaron för min del har varit ganska lugn. Bara vid ett tillfälle fick jag våldsam hjärtklappning. Hjärtat slog emellertid ganska snart av på takten och började slå normalt igen. Nån ångest följde inte på det utan jag har fått må bra. OK, det sitter taggar i hjärtat som jag påminns om då och då. Nu har jag emellertid bestämt mig för att förlika mig med att de sitter där – jag är nämligen inte den som kan dra ut dem. Det finns kanske en och annan som skulle kunna rycka ut saker och ting, men jag har slutat förvänta mig det. Då är det bättre att göra som ”alla andra”, veta att det som gör ont finns där, men inte låtsas om. Nobody knows vad jag menar här mer än jag själv, så ingen behöver ge sig på nån egen tolkning. Nuff said!

Nobody Dumlekola

Nobody knows vad jag menar här mer än jag själv.

∼ ♦ ∼

Halvsovande Citrus på fällen

Det är skönt att vara ledig….

Sanningen att säga blev jag lite chockad av att det var arbetsdag idag. Inte trodde jag att det kunde vara så skönt att vara ledig. Jag hade till exempel förträngt att jag hade mitt första möte med nya Högsta Tjifen på förmiddagen. Men det gick bra, även om jag deltog ståendes. Utöver det har jag skrivit en dagordning samt jobbat med mitt nyhetsbrev som inte kommer ut nu på fredag utan nästa fredag. Ja, för snart infaller ju nästa ledighet. Av mina fyra lediga dagar då är sambon ledig tre, vilket är bättre än den gångna veckan när hon bara var ledig en.

På torsdag när Anna jobbar ska jag försöka ta mig ner till Slottet och Slottsträdgården om ryggen är bättre. På fredag byter vår tvåveckorssambo boende och då gör vi en utflykt till en klädaffär på landet, om mitt förslag följs. Fredag kväll har Anna annat för sig än att hänga med mig, så jag funderar på att kanske gå och ta en drink nånstans. Eller bara vara hemma. På lördag gör vi eventuellt en utflykt till landet igen, fast åt ett annat håll och för att titta på second hand-grejor. Sen blir det med all säkerhet även Slottsbesök lördag och/eller söndag också.

Men före ledigheten ska jag jobba. Den här måndagen passerade ganska snabbt. Efter jobbet hade jag klipptid. Det blev lite halvpanik i morse hemma när jag upptäckte att jag inte hade kontanter – min frisör tar nämligen inte kort. (Jodå, han arbetar vitt och slår in i kassaapparat och jag får kvitto, tro inget annat!) Anna brukar lämna sin plånbok hemma, så även idag, och jag messade och bad om ett kontantlån. Det gick bra. När jag sen kom till jobbet Swishade jag pengarna till Anna. Tänk, vad gjorde en tidigare utan mobil och Swish?! Ja… för det första hade en sån som jag nog alltid kontanter. Det har jag inte längre. Ett skäl till det är förstås säkerhet. Även om jag hade tagit en annan väg till jobbet för att passera en uttagsautomat vill jag inte ta ut pengar en tidig morgon i stan när där inte finns några väktare. Så otrygg känner jag mig i Uppsala! Men nu kunde jag i alla fall bli snygg i håret tack vare Anna – och Igor, min frisör, förstås. Och nä. Det kanske ser ut som om det inte är klippt och rakat särskilt mycket. Det är fel. Det är det. Och alla de små klippta håren sitter nu i min näsa, mina öron och mina ögon. PÖSS!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Söndag kväll den 2 juni och måndagen den 3 juni 2019: Rygg och otrygg, men bra snygg – i håret

 1. Men va tråkigt att ryggen krånglar, hoppas det blir av kortvarig karaktär.

  Det var såå skönt att vara ledig några dagar extra förra veckan, även om en förkylning damp ner hos mig i förra veckan ..

  Snigg frilla 🙂 i morgon är det min tur att kapa lite på barret 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ryggen har bråkat hela ledigheten förra veckan. Nu jobbar jag, men till nästa ledighet, som infaller på torsdag, hoppas jag att ryggen är OK. Jag har bara lite ont, som förstås blir värre när jag sitter. 😦

   Men stackars dig då, förkylning när du är ledig är inte heller roligt.

   Tack, jag är mycket nöjd med min nygamla frisör. Och frisyren är så lättskött och praktiskt. Hoppas du blir nöjd i morgon också. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.