Ett rött vin: Siquilia Nero d’Avola 2018


Ett inlägg om ett rödvin.


Siquilia nero d'avola

Spännande, kraftfull och prisvärd sicilienare.

Sambon köpte några intressanta viner häromsistens. Viner, som inte var jättedyra, men som vi båda var antingen nyfikna på eller kände till var bra. På lördagskvällen öppnade vi en flaska Siquilia 2018.

Vinet är, surprise, surprise, från Sicilien och gjort på druvan nero d’avola. Druvan är vanligast på just Sicilien. Alkoholhalten i vinet ligger på 14 procent och priset är 89 kronor.

Något mer går inte att utläsa från Systembolagets webbplats eftersom det sägs att vinet inte lagerförs där.

 

 

 


Så här skriver Vinklubben om vinet:

”[…] ett smakrikt vin för dig som vill ha karaktär, djup och kraft […] Denna årgång rankas på Sicilien som den bästa på mycket länge. Vinet har en härlig fruktighet med toner av körsbär och björnbär som tillsammans med kryddiga toner ger ett exceptionellt uttrycksfullt vin med hög ambition och stil.

Vinklubben rekommenderar att vinet serveras till italienska rätter som pizza och pasta eller till lamm, tomater – eller bara som det är. Vi drack det till tre sorters ost: Brie, cheddar och Danablu.

Vi tyckte båda att det var lite svårt att definiera doft och smak, men jag noterade röda bär och samtidigt en viss kryddighet. Detta är verkligen ett spännande och kraftfullt vin som jag gärna dricker igen.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.