Kristi Himmelsfärdsdag 2019: Trött ledighet, men potatis och rädisor gror


 Kära dagbok…

Så underligt att vara ledig en torsdag! Nu är det visserligen en röd dag, men ändå. En tredagars arbetsvecka är… konstigt. Och likadan blir nästa vecka. Än märkligare är att jag känner mig tröttare. Kanske tillåter jag mig att slappna av mer eftersom jag nu har inlett den första av fyra lediga dagar på raken.

Familjen Katt verkar också var en trött familj – utom lilla Citrus. Hon har dessutom showat för oss. Det är som om hon tränar för att bli… matta eller klöspelare. Vad vet jag. Omskolning pågår. Möjligen. I morse samsades bror och syster i köksföntret och såg ut att vilja bli prydnadskatter.

∼ ♦ ∼

Britt Peruzzis bok Aldrig glömma och kaffe på sängen

Kaffe på sängen och en bok bok som gjorde mig hungrig.

Jag var uppe nån gång vid sex-tiden och gav katterna mat. Nästa gång jag vaknade var klockan närmare nio. Vi var väldigt trötta båda två. Eftersom planerna för dagen inte var riktigt fastställda inledde vi dem med kaffe på sängen och var sin bok. Boken jag läser just nu gjorde mig hungrig, så det blev en rejäl frukost. Min rygg bråkar fortfarande, så jag kunde varken tömma kattpottor eller plocka ur diskmaskinen. Det är mycket frustrerande!

Vädret var sisådär, lite halvsoligt och blåsigt. Vi hade nog dåligt samvete för att vi inte varit till Slottsträdgården, så efter sen frukost, dusch och påklädning styrde vi dit i Clark Kent*.

När vi anlände till Slottet var Slottsherrskapet där och grejade med murkna kantstockar. Gräset behövde klippas och det hade de börjat göra. Jag lovade att försöka bli bättre i ryggen snart så att jag kan göra lämpliga insatser. Vi lyfte på täckelsen för att kolla våra grödor och till min stora lycka är inte bara potatisen på gång utan även rädisorna som jag sådde. Övrigt… noll och intet – förutom gräslök, som redan fanns, och persilja, som vi sådde förra året och som är flerårig.


Slottsbesöket blev ganska kort idag. 
Det fanns liksom inte så mycket som jag kunde göra/”hjälpa till med. Och vatten skulle komma från himlen i form av regn. Vi tuffade bort till Tokerian och MM och köpte kalsonger, kattmat, kyckling och… några goda ostar, bland annat. Givetvis följde smarrigt fikabröd med hem. Det satte vi i oss alla tre så att vi skulle stå oss till middagen. Anna fixade kycklingspett i min grillpanna, en julklapp från SGU. Jag lyckades fixa att ta en promenad med Helvetesmonstret**. Kvällens vin blev ett inte så jättebilligt Amaronevin inköpt i februari – mer om det kommer förstås i ett separat inlägg.


I kväll har vi det bara gott och njuter av ledigheten. 
På TV är det faktiskt ett sevärt program, andra delen av Wisting klockan 22 på TV3. Det är en riktigt bra norsk serie som vi började titta på förra veckan. Fredag, lördag och söndag väntar jobb för Anna, medan jag alltså är ledig liksom vår tvåveckorssambo. Jag ska ut på några ärenden i morgon, men annars tänker jag mest ägna dagarna åt att försöka bli bra i ryggen, vila och läsa. Och försöka utfodra såväl familjen Katt som en tonåring.

∼ ♦ ∼

*Clark Kent = min lille bilman
**Helvetsmonstret = familjen Katts namn på dammsugaren


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, Trams, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kristi Himmelsfärdsdag 2019: Trött ledighet, men potatis och rädisor gror

 1. Mösstanten skriver:

  Skönt att få fyra dagar ledigt. (När man jobbar alltså) Här var också lite dåligt väder igår. Det blåste som sjutton och regnstänk i luften. Men morgonen var solig och fin.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja när en jobbar är det skönt med fyra dagars sammanhängande ledighet. Blåser gör det här också. Idag är det soligt, men inte så varmt.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.