Mors dag 2019: Mamma på bästa sättet, ryggont och sliten och litterära fynd


 Kära dagbok…

Mamma och jag

Du bar mig, mamma.

Och kära lilla mamma. Jag tänker på dig varje dag och jag saknar dig inte mer idag på Mors dag än nån annan dag. Men jag önskar att jag hade firat dig den där sista Mors dagen 2016 och din födelsedag på sommaren. I stället fokuserade jag på mitt nya jobb. Det förlåter jag aldrig mig själv. Jag kunde ha pressat mig lite och kört 60 mil även om jag var trött. Nu sitter jag här och grämer mig, mamma, det gör jag.

Men jag grämer mig också för att jag inte kan berätta allt som har hänt. Tänk att det är tre år sen du gick bort i höst. Ditt enda barn har lyckats behålla sitt jobb och får göra sånt hon är bra på. Dessutom får hon lön och uppskattning för utfört arbete. Sen har ditt enda barn varit sambo i över ett år nu. Det blev annorlunda än jag hade trott och det är inte alltid enkelt. Men jag älskar Anna och vi kämpar på med det vi har i våra respektive bagage och det vi har i en gemensam koffert. Vi har varit tillsammans i tolv år när sommaren går över i höst. Tiden går… Men ditt årsur, mamma, det har stannat. I år försöker vi också vara trädgårdsmästare. Du hade tyckt om att vara i Slottet och Slottsträdgården.

Vännen FEM har lovat att gå och klappa på gravstenen idag. Jag ska försöka åka ner i sommar och klappa lite jag också och sätta dit färska blommor. För jag saknar dig. Saker och ting var inte okomplicerade mellan oss, men du var mamma till mig på det bästa sätt du kunde. Jag som dotter var tyvärr inte lika bra.

∼ ♦ ∼

Lördagskvällen blev soft. Jag började tyvärr få ont i ryggen då, men jag har kört med Linnex var fjärde timme, ungefär. Förhoppningsvis släpper eländet. Vi softade på kvällen med ost och kex och fröknäcke och vin till dessert. Mini höll oss sällskap. Jag läste en hel del, Anna skrev.

∼ ♦ ∼

Vi var förfärligt trötta i morse igen. Det är som om vi skulle kunna sova hur mycket som helst just nu. Jag tror att även om jag älskar mitt jobb så är jag sliten och behöver få vara ledig. Det ska bli så skönt med två kortveckor framöver. Nästa vecka och veckan därpå innehåller bara tre arbetsdagar vardera för mig. För Anna gäller ju schemat som vanligt. För den unge mannen som var så stilig i sin första kostym igår närmar sig sommarlovet. Men först blir det skolresa i morgon och återkomst på tisdag och därpå ytterligare några skoldagar.

Det blev inget Morsdagsfirande idag på nåt sätt och vis. Vi låg och läste en god stund i alla fall innan vi fixade till oss och gav oss ut för att rösta först och handla matsäck till skolresenären. Idag har det regnat nästan hela dagen, så det var regnjacka som gällde för mig.


Anna gjorde en rabarberpaj på rabarber från Slottsträdgården
innan vi tre traskade ner på stan. En av oss skulle klippas, en annan vek av till Akademibokhandeln. Som medlem i Vänklubben skulle en få 20 procent på allt till ordinarie pris den här helgen. Jag hittade en reabok och två nyutkomma böcker, båda deckare. Alla tre var redan nedsatta i pris, för de nyutkomna böckerna såldes till Vänpris. Men jag fick lite mer rabatt, snällt nog. Sigrid Combüchens böcker har jag ofta läst med stor behållning, Sofie Sarenbrants har jag också gillat och Britt Peruzzi är en ny författarbekantskap för mig – hon är för övrigt debutant som författare. Eftersom jag inte har nån Mor att fira och jag inte är nån Mor köpte jag de tre böckerna till mig själv.


Anna, som är mor, 
fick stå vid såväl ugn som spis idag. Jag hade erbjudit middag på lokal, men så blev det inte. Mätta blev vi alla i alla fall. Jag åt kycklingkorv och potatisklyftor.

∼ ♦ ∼

I morgon är det måndag och arbetsdag igen, men, som sagt, arbetsveckan är bara tre dagar lång kort. Några tomatplantor och nån lila lobelia blev inte inköpta i helgen eftersom det fortfarande är lite för kallt utomhus. Kanske kan de inhandlas i slutet av veckan när jag har hela fyra dagar ledigt.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.