Måndag kväll den 13 maj och tisdagen den 14 maj 2019: Kring slott och på Main Street


 Kära dagbok…

Fudge

Det blev engelska godsaker till kvällsmat.

Igår kväll kom min sambo hem efter en resa. Jag var och mötte vid centralen och hjälpte till att bära. På vägen hem handlade hon lite mat till sig. Själv glömde jag bort att äta kvällsmat igår! Ja ja, jag fick smaka godsakerna här intill och åt lite frukt & mandel-choklad som jag hittade i skafferiet. Det gick bra det med. Fast… jag vaknade med huvudvärk i morse, troligen för att jag inte åt nåt vettigt efter firren jag och ”Lizbeth”* åt klockan 12, ungefär.

Nåja, det var förstås trevligt att träffa sin sambo igen. Jag fick en jättefin present – en helt underbar duschgel från The White Company. Företaget finns inte i Sverige utan bara i England, men nyligen har de börjat sälja sina produkter via webben även till oss som bor utanför Storbritannien. Jag var på vippen att beställa, men så kom nåt emellan och i helgen köpte jag fina produkter från Rituals. Men se Flowers duschgel från The White Company… Det slår allt! 


Innan klockan blev för mycket 
ringde jag till Annas snälla mamma för att höra hur dagens undersökning av hennes L hade gått. Sen lämnade jag förstås över luren till dottern en stund. Vi satt och småpratade lite resten av kvällen, sambon och jag, och jag fick se fina bilder från resan.

Familjen Katt var inte särskilt intresserad av den återvändande mamman, mer än Citrus som gärna ville hjälpa till att packa upp. Citrus och Mini ville också gärna smaka fudge, men det fick de inte. Lucifer ägnade sig åt sin favoritsysselsättning i Djungelrummet, det vill säga han sov. I morse startade Lucifer sin konsert vid fyra-tiden. Sen blev det tyst. Nån timme senare var det sång igen och då masade jag mig upp och gav katterna mat samt torkade upp en hårbollsspya i köket. Varje gång de inte spyr på nån matta blir jag tacksam. Jag slumrade därefter till klockan sex, ungefär, innan min dag började med kattpottstöming, dusch och frukost. Då sov katterna gott.

∼ ♦ ∼

Byggnadsställning på Domkyrkotornet

Snart når byggställningen ända upp!

Det var strålande sol och blå himmel i morse, men ändå inte mer än fem grader. Jag mötte Stora farbrorn med Stora hunden och eftersom vi gick åt samma håll idag blev det en liten pratstund. Stora hunden är fyra år, fick jag veta. Stora farbrorns ålder frågade jag inte efter.

Byggställningsbyggandet vid Domkyrkan har tagit ny fart och jag kunde notera att ställningen kommit lite högre upp. Det gick väl inte att bygga så mycket förra veckan med cykeltävlande lycrademoner i faggorna i centrala stan. Igår höll jag på att smälla av, för till helgen är det visst dags för nästa jävla cykeltävling. I morgon måste jag ta bilen till jobbet eftersom vårt garage ska städas igen. Jag är evigt tacksam att det inte är avspärrat för lycrademoner ännu – jag jobbar ju liksom mellan slottet och Botaniska trädgården i Uppsala, det vill säga väldigt centralt. Och det är alltså kring slottet som alla cykeltävlingar tycks köras.

∼ ♦ ∼

Pionknopp

En pion på gång i Slottsträdgården för ungefär ett år sen.

Idag hade jag minsann inte nån trevlig lunch att se fram emot. I stället hade jag tre möten på förmiddagen. Min sambo hade också ett möte, men tyckte att det var skönare att sova så hon bokade om det. Jag har jobbat med nyhetsbrevet idag och haft ett möte om ett projekt i vilket jag jobbar som kommunikatör. Utöver det har jag filat på en text samt skrivit minnesanteckningar under ett möte. Anna jobbar i kväll, så jag ska väl läsa den sorgliga boken en stund. Jag hämtar hem Anna med bil när hon slutar klockan 21.15. Boken jag läser är ännu sorglig, men kanske får den ett gladare slut? Ensamhet som inte är direkt självvald är nåt bland det sorgligaste jag vet. Det är tur att jag har nåt glatt att se fram emot – vinprovningen på torsdag kväll. Sen tänker jag mig väl ner till Slottet (det riktiga, det som inte ligger i centrum) och Slottsträdgården i helgen. Det ska bli soligt! Faktum är att det blev omkastning i somligas arbetsschema så Slottsträdgården får besök av oss i morgon. Då planerar vi att så och att grilla. Härligt! Må bara solen fortsätta skina på oss…

Nu ska jag sopa, sopa, sopa, för det ser ut som ett bombnedslag i hallen, ingen annanstas. Vidare har jag samlat ihop ett par soppåsar att ta med på vägen ut. Men nu blir det kvällsmat för både mig (mackor) och katterna (kyckling). Ser sååå fram emot kalkonkorvsgrillningen i morgon kväll!

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis ett citat ur Allt under himmelens fäste, boken jag läser just nu, av Maria Hamberg:

”Tiden läkte trots allt sår. Men den gjorde också nya. Som var djupare.

∼ ♦ ∼

*Lizbeth heter nånting heeelt annat i verkligheten och definitivt är det ett namn utan z


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndag kväll den 13 maj och tisdagen den 14 maj 2019: Kring slott och på Main Street

 1. Nillan på nätet skriver:

  Alltid trevligt med presenter 🙂

  Då får du ladda med lagom aktiva saker fram till ni skall pyssla på slottet till helgen !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jepp jag gillar presenter, särskilt såna som inte finns att köpa var som helst.
   Vi ska så i kväll, faktiskt, och grilla korv (kalkon för mig). 😋😋😋

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.