Söndag kväll den 5 maj 2019: Trädgårdstomtande del 2


 Kära dagbok…

Jorå, jorden och skiten kom. Jag tog med mig sambon till Slottsträdgården när hon hade slutat jobba och då låg tio stycken 25 50-literssäckar med jord och två påsar koskit och väntade på oss tillsammans med fakturan. Vi tog två säckar åt gången på skottkärran och körde till baksidan. Det var skönt att vara två, för säckarna var riktigt tunga. Men nu är de på baksidan i alla fall och bara resten återstår: att hälla ut jord och gödsel, gräva runt och inleda med att sätta potatis.

Precis som i tidigare inlägg gäller att en får klicka med musen på bilderna för att se hela bildtexterna, kommentera bilder, se i bildspel och allt vad det nu är.


På vägen hem stannade vi på ICA-affären vid Torbjörns torg 
för att köpa mat med oss hem. Det blev kallskuret med mimosasallad och potatissallad samt tomater, bara att ställa fram. Familjen Katt fick abborre av mig och de åt väl marginellt mer än igår kväll. Till dessert tog sambon och jag kaffe och ett par chokladgodisar var.

∼ ♦ ∼

Rena kläder är framlagda, jobbväskan laddad och alarmet ställt. I morgon börjar min arbetsvecka med ett möte i Universitetshuset klockan 8.30. Jag går direkt dit utan att passera kontoret först. Men nån sovmorgon blir det inte, för familjen Katt ska ju ha mat och rena pottor och min tvåveckorssambo måste väckas och puffas ut till bussen.

Nu ska jag skriva en loppis-/antik-/retrolista till mig och vännen FEM att utgå ifrån nästa helg när hon kommer på besök. Sen avslutar jag kvällen och veckan med Vera – om jag kan hålla mig vaken…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Söndag kväll den 5 maj 2019: Trädgårdstomtande del 2

 1. Tråkigt när det inte går som planerat, tidsmässigt. Det blev ju väldigt kallt iaf här uppe i helge, så har inte varit utomhus så mycket, brr.

  Men, då har ni lite att roa er med framöver, jag har bara en skottkärra och ett par spadar att hämta på min lott, sen kastar jag in handduken där. Men, vid besök hos Johanna igår, så inventerade vi alla buskar och häckar som behöver sig ett rens, så jag får nog att göra ändå 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Här blev det lite varmare igår kväll, men idag har det nog inte nått tio grader ens.
   Jaa vi har lite att göra och frågan är hur mycket vi mäktar med i veckan som kommer. Somliga reser ju bort medan andra får gäst, så…

   Det låter bra att även du har lite trädgårdstomtande att ägna dig åt, Nillan! 😛 Skottkärra och spadar är för övrigt användbara ting, har jag insett.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.