Sköna majs första dag 2019: Verklighet och drömmar


 Kära dagbok…

Högerfot

Den här foten, bland andra kroppsdelar, har jag ont i.

Det var väldigt skönt att vakna den första majdagen 2019 och inte vara bakis. Faktum är att den enda alkohol jag intog igår var ungefär fyra centiliter gin i en GT som jag blandade till när Anna hade slutat jobbet och var hemtransporterad. Ja, Anna fick en hon också. Sen slappade vi ett tag innan det var läggdags. Anna skulle upp tidigt i morse och jobba och jag var trött igår kväll, men skulle få sovmorgon idag. Klockan sju vaknade jag i morse och ”skulle bara” gå på toa. Sen… pratade jag med Lucifer, tömde kattpottorna, tömde diskmaskinen och fixade kaffe. Ja ja, jag klagar inte. För mig är det mest vilsamma att slippa göra sig iordning och gå iväg för att en har en tid att passa. Allra helst just nu när jag har ont i båda fötterna, hela högerbenet inklusive höften. Som bonus fick jag ont i nacken också. Det handlade säkert om att jag hade läst för mycket eller suttit och jobbat vid min hemarbetsplats som visserligen är rätt fin inredningsmässigt, men inte ergonomiskt.

Kaffe på sängen blev det i alla fall. Jag hoppade tillbaks in i bingen nån timme, hörde lite regn och läste ut en deckardrottnings icke-deckare – för att byta den till en annan deckardrottnings senaste verk. Även den boken är lite annorlunda än de som ingår i den vanliga polisserien. En bur av guld är en av de tre böckerna jag fick i födelsedagspresent och den fick jag av Anna. Vad jag förstår är den också första delen i en ny serie, Fayes hämnd-serien.

∼ ♦ ∼

Första maj är arbetarnas dag och då ska de inte arbeta. Fast även om Uppsala är väldigt tyst idag verkar de som jobbar i affärer få arbeta som vanligt, till exempel. Och de som jobbar med vård och omsorg måste förstås arbeta på. Folk slutar inte vara gamla och sjuka för att det är den första maj. Våra katter avhåller sig i alla fall från arbete.

 

Dammsugarmunstycke

Jag kom ihåg att ta upp det! Dessutom passade det!

Själv har jag utfört minimalt arbete i garaget. Jag har dammsugit bilen. Efter biltvätten på min födelsedag tyckte jag att Clark Kent* skulle bli av med lite av vinterns grus inuti också. Nu såg jag emellertid i väderappen igår att det är vinter på gång igen. Jag hoppas att appen har fel, främst för att jag har fått smak på våren och för att jag promenerar till och från jobbet i morgon och på fredag.

Men, som sagt, arbetat kan en inte påstå att jag har gjort mer än utfört oavlönat hushållsarbete, förstås, sånt som de flesta av oss gör. Jag är stolt för att jag kom ihåg att ta upp dammsugarmunstycket från det som en gång var min dammsugare upp till det som en gång var Annas dammsugare. Min dammsugare står i källaren och används till bilen – fast inte munstycket, dårå. Munstycket på Annas dammsugare har varit trasigt länge efter ett påhopp av en katt med fall till följd. Mitt dammsugarmunstycke passade och jag dammsög lite, men bara i hallen. Strykhögen är också borta och på köksbordet ligger en nystruken duk som min mamma har vävt, perfekt för katterna att rulla sig på.

∼ ♦ ∼

Det blev sillmiddag idag. Äntligen! Och somliga försökte se så söta ut som möjligt så att de skulle få smaka, men se det blev annan mat för den lilla fyrbenta familjen.

∼ ♦ ∼

Och så en text som egentligen hör till ”det andra stället”, men ändå. Varsågod! 

OBS! Bilden nedan har inget med denna fiktiva text att göra, den bara visar lite konst och en kristallampa som hänger i mitt hem!

”[…] Drömmarna… De var inte så stora, men de omfattade högt i tak, konst, böcker och så musiken. Musiken skulle genomsyra allt. Det skulle finnas en ton i hemmet, en kristallklar ton som bar uppåt, framåt. 

Två enkla bordsskivor mitt emot varandra. Koncentration. Datorer. Pennor. Photoshop. Färger. Tystnaden skulle inte göra ont.

Verkligheten… Så lik jag har blivit… henne. Personen jag inte kunde ge tid medan tid var. Nu är jag likadan. Törstar efter att bli omtyckt, förminskar mig för att samtidigt inte synas, inte ta plats. Det är så mycket jag gör… fel. Blommorna, konsten, musiken… och så böckerna. Mina älskade böcker. Om inte bara drömmarna utan även böckerna tas ifrån mig… Snälla, låt mig få ha dem den stund jag har kvar!

Kristalllampa och tavlor

Högt i tak…

∼ ♦ ∼

*Clark Kent = min lille bilman


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Musik, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Sköna majs första dag 2019: Verklighet och drömmar

 1. Jag har precis lyssnat klart på ”En bur av guld”, den var rätt bra fast jag inte är någon fan av deckare… 🙂

  Hoppas det onda kroppsdelarna piggar på sig, idag har jag ont i ryggen, det blev lite mycket med både dammsugning, moppning, sen bära tunga trädgårdsmöbler från lotten, men, det går väl över får ta det lugnt ett par dar med såna aktiviteter 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag har väl läst cirka 100 sidor, knappt en tredjedel och den är SÅ SNUSKIG!!! 😳 Den har inte blivit nån deckare än… Hmm… Avslöja inget mer nu, Nillan! 😛

   Ja du, det är väl Gammeln, som jag brukar säga. Mina fötter var OK i morse till jobbet, men nu under förmiddagen har jag fått ont igen. Nacken är i alla fall bättre. Hoppas din rygg slutar plåga dig snart. Onda ryggar är jäkligt! Men testa Linnex, det kör jag på alla onda muskler och leder, även fötterna, men oftast rygg och nacke!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.