Ett rött vin: Chianti Il Drago e la Fornace 2017


Ett inlägg om vin.


 

Chianti Il Drago e la Fornace 2017

Ett förånansvärt fylligt och prisvärt chianti.

När jag sist hade en semesterdag, det vill säga på min födelsedag, gick jag till Systembolaget för att köpa hem lite att fylla på skåpen med. Jag köpte bland annat tre italienare – en i lite högre prisklass än de andra två. Igår kväll, ett par timmar efter middagen, luftade jag det ena vinet, en enklare Chianti, Chianti Il Drago e la Fornace 2017Anna skar upp några ostbitar och ett päron och jag serverade vinet till.

Vinet är en nyhet på Systembolaget (började säljas i mars) och kostar 99 kronor.  Druvorna är sangiovese (en ganska vanlig italiensk druva) och trebbiano (en grön druva!).

Detta chianti rekommenderas till fläskkött, fågel eller vegetariska rätter, så lite rätt (!) gjorde vi som åt ostar (vegetariskt) till. (Nej, vi är inte veganer, jag har varit lakto-ovo-vegetarian tidigare. Numera äter jag även fisk, skaldjur och viss fågel.)

Så här skriver Systembolaget om vinets smak och doft:

”Kryddig smak med inslag av körsbär, salvia, hallon, blodapelsin och kryddor. […] Kryddig doft med inslag av körsbär, salvia, hallon, pomerans och kryddor. 

Jag tyckte att vinet var förvånansvärt fylligt för att vara ett chianti. Det är också kategoriserat som lite mer än medelfylligt hos Systembolaget. Smak och doft var kryddig, jag noterade något bär i smaken. Eftersmaken var inte så lång, men det här är ett vin som får mer än godkänt av mig. Ett klart prisvärt vin!

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.