Födelsedagen 2019: Tack för en glad dag!


 Kära dagbok…

Traditioner… vid födelsedagar… Jorå, jag har gjort om mina nu. Försökt göra nåt som är bra och roligt för mig, för det är även en sån som jag värd på sin födelsedag. Därför gav jag mig en semesterdag. Men det handlade egentligen om att det blev mest praktiskt – jag hade tid för skifte av vinterkängor* till sommarsandaler** på Clark Kent*** – klockan åtta i morse.

Fast… jag fick faktiskt paket! Två paket och ett kort som jag visste om. Och när jag klev upp i morse fick jag snabbsång av Anna, ett kokt ägg och ett väldigt tunt och platt paket. Mini ville hjälpa till att öppna, men se snören har jag hört är farliga om katter tuggar i sig, så hon fick nöja sig med att se på.

Precis som igår och alla andra dar gäller att en får klicka med musen på bilderna för att se hela bildtexterna, kommentera bilder, se i bildspel och allt vad det nu är.


I paketet från Anna som jag öppnade
innan hon gick till jobbet låg det ett finfint fodral till Paddy****. Det passade perfekt och nu ser min surfplatta mer seriös ut än den gjorde med ett gammalt örngott som skydd. Tack älskling!


Jag hade tänkt spara och öppna de hårda paketen och kortet
när jag kom hem från bilverkstan, men jag hann göra det efter duschen och innan jag åkte. I det gröna kuvertet låg ett kort från mammakusinen B. Tänk att hon kom ihåg min födelsedag, hon som har tre egna barn och fem miljoner barnbarn! Det gjorde mig så glad. Tack! ❤ Det tjockaste paketet hade kommit ända från Motala. Det var boken Andarnas labyrint av Carlos Ruiz Zafón som vännen FEM hade skickat och därmed äger jag nu fjärde och sista delen i den serien. Tack min vän, men vet du… En present som är lite finare är att du kommer och hälsar på här en helg i maj!

Det andra hårda paketet innehöll en bok som jag faktiskt hade köpt till mig själv – för halva priset på Drottninggatans bokhandel innan den nya ägaren bestämde sig för att stänga affären i samband med att h*n köpte Studentbokhandeln. (Men Drottninggatans bokhandel ska återuppstå igen fast inte på Drottninggatan – mer information om detta kommer närmare hösten här på bloggen!) Det finns säkert fölk som tycker att jag är knäpp som köper presenter till mig själv. Men jag tyckte att det skulle kännas ledsamt att inte ha ett enda paket att öppna på sin födelsedag och jag visste ju inte att jag skulle få ett par till.


bilverkstan noterade jag att de hade bytt ut 
sina snygga clubfåtöljer i rött skinn mot mer moderna stolar. Inte lika bekväma, men jag behövde inte sitta i en alltför länge under tiden hjulen skiftades. Medan jag väntade läste jag och tog emot grattishälsningar via sms, blogg, Instagram och mejl på mobilen och jag hoppas att jag har kommit ihåg att svara och tacka alla. Att inte bli bortglömd gjorde mig glad. Sen finns det såna som inte hör av sig. Det kan vara glömska likväl som det kan vara medvetet. Om målet med tystnaden var att göra mig ledsen kan jag meddela att målet uppfylldes. Sen försökte jag att inte tänka på vissa numera i mina ögon före detta personer och gjorde andra saker. Jag åkte och tankade efter bilverkstan och därefter fick Clark Kent sig en välbehövlig vårdusch*****. Det var lite läskigt att sitta i bilen under tvätten, så jag spelade Wordfeud och dammade panelen. En summering av förmiddagens bilvård när jag kom hem visade att jag hade gjort av med 1 745 kronor. (Summan inkluderar även betaltning för däckhotell.)


Jag tömde kattpottor och fyllde på sand, 
tog reda på ren och torr tvätt som Anna tvättat igår samt körde en maskin. Tvätten hängde jag, men dammsugning struntade jag i idag – det är ju min födelsedag. Sen gick jag och handlade för att fylla på kyl, barskåp och vinskåp – och ytterligare en tusing gick till det. Tack och lov för Dramaten som jag en gång vidarebefordrade till Anna från vännen Camilla! Utan denna limegröna tingest hade jag aldrig kunnat släpa hem varorna. Citrus ville gärna vara med och packa upp, men det räckte med att hon tippade den tomma kolsyrepatronen jag bytte in idag på hallgolvet igår kväll så det smällde till rejält. Hon kunde ha gjort sig illa, den lilla, men klarade sig.

Det blev en sen lunch idag. Först vid 13-tiden slängde jag i mig en macka inköpt från Butiken på Hörnet och till den bubblat vatten och ett par sidor ur Kallbrand. Plötsligt blev det bråttom, för Anna skulle hämtas i ren bil och slutade 13.30, inte klockan 14… Jag hade glömt…


Det blev ytterligare en tur in till Butiken på Hörnet 
när Anna hade kommit hem, för nåt gott till kaffet ville jag ju bjuda min kära på på födelsedagen. Vi tog betalade för var sin fruktig bakelse och var sin russintopp. Bakelserna var fint dekorerade med gelé och blomma på toppen. Tyvärr var kartongen för liten och allt kletades ut… Till vår tvåveckorssambo, som anlände lite senare, blev det också nåt gott men nåt som förhoppningsvis passade de yngre smaklökarna bättre. Jag beställde en tårta, fast den ska förtäras i morgon i Slottsträdgården. Och en bit ska sparas till Biografmaskinisten som följer med ut på middag i morgon kväll i stället för i kväll när han har annat för sig.

Jag fällde en tår när jag tänkte på lilla mamma och hennes sista födelsedag. Hon hade bett U köpa två bakelser den dan. Kanske trodde hon att nån trots allt skulle komma på besök. Det gjorde det inte. Och den skulden får jag leva med. Att jag inte tog mig tid och försökte få ledigt från jobbet för att åka ner några dar över hennes födelsedag…


Jag blev ännu mer uppvaktad av Anna
för hon hade en ”kvast” med sig från jobbet när jag hämtade henne. Fast det var ingen kvast utan en rulle presentpapper, ett fint kort, en flaska vin och en bok – som inte stod på min inköpslista av det skälet att jag hade glömt bort att skriva upp Camilla Läckbergs senaste… Jaa, jag fyllde 57 år.

Vidare hade det kommit ett kort från mammakusinen C också (syns på bilden ovan vid den rosa påsen!) – med hälsning att han läser min blogg. Tänk att C och B kom ihåg mig på min dag! Tusen miljoner tack, det betyder så mycket!

∼ ♦ ∼

I kväll gick Anna och jag och vår tvåveckorssambo över Kungsgatan för att äta indiskt till födelsedagsmiddag. I morgon blir det middag igen på lokal, alltså. Denna gång inklusive Biografmaskinisten och då vankas det nåt från det italienska köket. Det lär smaka bra efter en arbetsdag i Slottsträdgården med omnejd.

∼ ♦ ∼

Och nu blir det en GT som avrundning på denna min födelsedag 2019. TACK till alla som bidrog till att göra mig glad idag!

∼ ♦ ∼

*vinterkängor = vinterdäck, dubbfria
**sommarsandaler = sommardäck
***Clark Kent = min lille bilman
****Paddy = min surfplatta
*****vårdusch = biltvätt


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Personligt, Sociala medier, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Födelsedagen 2019: Tack för en glad dag!

 1. Mösstanten skriver:

  Det blev tydligen en riktigt fin födelsedag. Grattis igen! Inte är man konstig om man ger sig själv presenter. Det har i alka fall jag gjort flera gånger. 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jaa det blev en riktigt fin födelsedag, Idag har jag blivit ännu mer firad av Annas snälla mamma och hennes man och i kväll ska Anna och jag gå ut och äta middag igen, denna gång med Annas båda söner – igår kunde inte den äldste följa med. 😛

   Det var skönt att höra att andra gör som jag. TACK! 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.