Lördagen den 13 april 2019: Bra lördag utan svart men med rena fönster


 Kära dagbok…

Fisk

Fredagsfisk.

Vissa helger är bara… bra. Det här är en sån helg. Fredagen avslutades med god mat och vin. Lördagen inleddes på sedvanligt sätt – med läsning och kaffe på sängen. På fredagskvällen höll vi oss uppe tills klockan var nästan halv tolv. Ändå vaknade vi tidigt på lördagen. Katterna var hyfsat lugna och när de började pipa passade det bra eftersom en av oss måste upp ändå. Jag satte också på en maskin tvätt.

På fredagskvällen dammsög jag och Anna torkade golv. Detta gjorde vi för att vi skulle slippa ägna oss åt tråk-städning på lördagen. Men jag hade en tanke om att putsa fönster. Strax innan jag flyttade fick jag i premie i samband med en undersökning om livsmedelsinköp en fönsterputsarmaskin. Den hade jag aldrig använt och nu var det dags. Tyckte jag. Anna, som också har en sån maskin, såg inte lika road ut, men båda maskinerna sattes på laddning. Mini och Tisslingarna undrade förstås vad som var på gång.


Men… vi ska ju ut på diverse evenemang snart. 
Dels nästa vecka, dels i maj. Och vad gör en när det inte finns nåt snyggt eller passande i garderoberna? Jo, går ner på stan och gör av med pengar på kläder. För en gångs skull köpte jag två (2) skjortor – en kortärmad och en långärmad. Och inte av dem är svart! Den kortärmade är mörkblå och den långärmade är stentvättad röd. Jag är mycket nöjd! Bilderna nedan gör verkligen inte rättvisa åt färgerna, dock. Det var inte nåt jätteskönt väder när vi var ute, så en promenad på stan passade perfekt. Roligt också att träffa B, C och A. De senare två bodde jag ju granne med förut. Och ja. Alla grannar på förra stället var inte knäppa.

∼ ♦ ∼

Hemkomna gjorde vi tabberas på Annas födelsedagstårta. Sen rev jag ner gardinerna i sovrummet och tvättade dem samt påbörjade fönsterputsningen där. Inte vet jag om maskinen var till så stor hjälp, men det blev i vart fall inte nåt spill och kladd att tala om. Anna putsade fönstren i Djungelrummet och köket och jag tog det i Bokrummet. Gardinera som satt uppe i Bokrummet tillhör egentligen de förra ägarna av lägenheten. Dessa gardiner ersatte sovrumsgardinerna i tvättmaskinen. På måndag ska jag fråga B om h*n vill ha tillbaka dem. I Bokrummet hängde vi med gemensamma krafter upp ett par lila sammetsgardiner. Mycket snyggt och praktiskt eftersom jag vill kunna dra för mot solljus ibland när jag sitter och skriver. Kvar att putsa är fönstret i Pojkrummet samt balkongen inklusive dess glas. Men det tar vi definitivt inte på en söndag. Medan maten stod i ugnen hann vi påskpynta lite också.


Lördagsmiddagen bestod av pulled turkey 
med potatisklyftor för mig, sötpotatisdito för Anna samt diverse såser. Vi drack rött vin till av en öppnad flaska. En stunds skriftlig sammanfattning för var och en vid var sin dator blev det innan goda ostar, kex, päron och ett nytt vin dukades fram.


Söndagen ligger blank som en spegel framför mig. 
Den har ingen måsten för min del mer än dusch och hårtvätt. Och även fast den rundar av den här helgen är nästa helg redan i sikte. Påsken när vi faktiskt för en gångs skull är lediga båda två och bara ska göra roliga saker och… vara… Jag ska bara jobba måndag, tisdag och onsdag. Det är skönt, för Gammeln har sagt ifrån idag – jag har ont i båda fötterna, ryggen och högerbenet.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.