Helgens goda och ett vin av Ernst


Ett inlägg om det goda i livet.


Ibland på fredagskvällar tycker vi att det passar bra med skaldjur och med ett vitt vin till. Jag är inte så bra på vita viner och inte så bra på matlagning. Då är det perfekt att Korgtassen erbjuder Helgens goda (tyvärr em länk till förra veckans meny! Det är det enda som är lite dåligt med Korgtassen att de inte är så bra på att uppdatera sin webbplats) i form av en kasse fisk- och skaldjursdelikatesser. I fredags var temat svenska västkusten. För 199 kronor per person fick vi var sin fullpackad påse med gott inklusive skånsk choklad till dessert. Beställningen gjorde jag på torsdagen före lunchtid.

Påse Helgens goda från ICA Torgkassen

En påse Helgens goda från Korgtassen.


Med varje kasse följde en meny 
som även inkluderar tips på vin och öl till måltiden. Detta ingick i gårdagens Helgens goda:

Meny Tema svenska västkusten

Vilken meny! Temat svenska västkusten inkluderade även dryckestips och skånsk choklad.


Vi följde förstås nästan menyn
och började med den väldigt matiga och krämiga fisksoppan. Till soppan åt vi det grova bröd som medföljde i stället för att ta det till räkorna. Lite kaka på kaka blev det med smörrebröd efter det, men det var gott och slank ner fint. Vi rundade av med räkor och vitlöksmajonnäs. Chokladen sparade vi till kaffet på maten som vi intog senare i salongen. Tyvärr är jag inte så förtjust i mörk choklad, så jag tog bara en ruta.

(Som vanligt gäller att klicka på bilderna för att se dem i större format, hela bildtexten, se i bildspel eller kommentera varje enskild bild.)


Vi valde inte nån av de drycker som tipsades om, 
utan plockade på oss en flaska Ernst 2018 för endast 89 kronor bara för att vi ville prova. Druvorna var sauvignon blanc och chardonnay. Systembolaget rekommenderar vinet till fisk och skaldjur och skriver så här på sin webbplats om vinets smak och doft:

”Ungdomlig, fruktig, mycket frisk smak med inslag av päron, örter, ananas och citronskal.  […] Ungdomlig, fruktig doft med inslag av päron, örter, ananas och mandarin.

Ungdomligt och friskt var vinet sannerligen. Smaken av päron och ananas kände jag tydligt, liksom doften av nån citrusfrukt. Vinet fungerade alldeles utmärkt till alla de små rätter vi intog – från den krämiga soppan via smörrebrödet till de salta räkorna. Även om vinet är billigt passade det perfekt till vår delikatesskasse.

Ernst 2018 sauvignon blanc och chardonnay

Ungdomligt, friskt och prisvärt.

Toffelomdömet blir det högsta för det här prisvärda vinet. Och även för Korgtassens Helgens goda, förstås!

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Helgens goda och ett vin av Ernst

  1. Mösstanten skriver:

    Så himla gott! Kan väl knappast bli bättre.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.