Ett vin: Monti Garbi Ripasso 2016


Ett inlägg om ett rött vin.


 

Monti Garbi Ripasso 2016

Italienskt och rött, men bara ett halvt glas var igår.

Häromdan på jobbet pratade vi om bra röda viner under 129 kronor. Inte vet jag varför det var just 129 kronor som var nån gräns, men jag tror att det handlade om att hitta bra viner till bra priser.

Igår kväll åt vi tacos till lördagsmiddag. Vin passar inte till det utan jag drack en öl. Lite senare skar Anna upp några ostbitar till salta kex och frönknäcke. Jag hällde upp det sista ur Copertino-flaskan. För säkerhets skull plockade jag fram en ny flaska vin ur vinskåpet, ifall vi ville ha mer än ett glas, och luftade det. Det blev ett ripasso-vin, Monti Garbi Ripasso 2016.

Men osten och kexen tog slut och nåt mer ville vi inte äta. Jag ville emellertid smaka ripassovinet och serverade oss var sitt halvt glas utan nåt till. Systembolaget rekommendrar vinet till rätter av lamm- eller nötkött. En flaska kostar just under gränsen vi pratade om på jobbet, 124 kronor. Var det ett bra och prisvärt vin? Jepp, mina smaklökar sa definitivt ja till vinet! Pluspoäng blir det också för glaskorken.

Så här skriver Systembolaget på sin webbplats om vinets smak och doft:

”Kryddig, något utvecklad smak med inslag av fat, körsbär, kryddnejlika, skogshallon, vanilj och kanel. […] Kryddig, utvecklad doft med inslag av fat, torkade körsbär, kryddnejlika, kanel, skogshallon och vanilj.

Naturellt, det vill säga utan nåt till, var vinet mycket kryddigt och smaken av kryddnejlika var tydlig. Kanel och vanilj anade mycket lite av i såväl smak som doft. Vinet kändes förvånansvärt fylligt och strävt. Eftersmaken var lång och ljuvlig. Självklart ska jag prova vinet till nåt ätbart vid tillfälle, men så här utan nåt till var det superbt.

Toffelomdömet blir det högsta. Det här vinet ska jag tipsa mina rödvinsälskande kollegor om.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.