Fredag kväll den 29 mars och lördag förmiddag den 30 mars 2019: Friday night dinner, busiga katter och färgglada ägg


 Kära dagbok…

Det blev lite Friday night dinner igår, även om alla deltagarna vid middagsbordet inte har flyttat hemifrån. Och i stället för en pappa var det jag som satt med vid bordet. Anna lagade god kyckling och jag åt potatisgratäng till. Vi drack var sitt glas vin till maten och ett till lite senare eftersom Zensa-flaskan tog slut och jag öppnade en Copertino. Båda vinerna är lätta, men vi kämpade ändå med att hålla oss vakna – det var ju sista delen av Tyst vittne och den började inte förrän klockan 22.30.

Fredagsmiddag

Friday night dinner in Main Street.


Vi tvekade en stund,
men tittade sen på dokumentärfilmen om Josefin Nilsson. Det var flera skäl till att vi tvekade och jag kan bara redogöra för mitt: det kändes rätt tungt att se en sån här film en fredagskväll. Men trots att jag tyckte att filmen är tung gav den ett fint porträtt av en begåvad artist som alltför tidigt gick ur världen. Det borde vara förbjudet att dö när en fortfarande inte har levt färdigt. Jag plockade fram en gammal CD ur CD-skåpet för att ta med ut i bilen.

Katterna var förstås med och ganska slöa – förutom Citrus som hittade saker i köket att roa sig med. I morse var de inte slöa. De satte igång sin show klockan fyra redan. Vid femtiden gav jag upp och serverade dem mat. Lyckades halvt om halvt somna om när konserten upptogs igen runt halv åtta.

(Som alltid måste du klicka på bilderna för att se bildtexter, se bilderna i större format, se bilderna i bildspel och/eller kommentera en enskild bild.)


Det blev läsning och kaffe på sängen runt klockan åtta. 
Jag hade inte mycket ro att ligga kvar eftersom vi skulle iväg på årsstämma. Innan dess skulle vi båda duscha och äta frukost, pottorna och diskmaskinen tömmas etc… Nåja, jag läste ut den historiska Stockholmsdeckaren och bytte till en deckare som utspelar sig i Afrika.


Äggen var naturellt färgglada, 
men särskilt glada blev vi inte över telefonsamtalet som kom strax innan jag skulle in i duschen. Det blev så att vi fick ta oss till stämman på egen hand…

Ägg i olika färger

Naturellt färgglada ägg.


To be continued…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Film, Mat, Musik, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.