Lördag kväll den 16 mars och söndagen den 17 mars 2019: Piffigt och huvudvärk – för den som har ett huvud, förstås…


 Kära dagbok…

Igår utlovade jag att återkomma med bilder på hur fin gästtoan har blivit. Anna har förstås gjort det mesta, jag har bara piffat lite i efterhand. En röd matta, en korg, en tavla, en burk, en magnet och en mugg – allt med brittiskt tema fixade Anna. Jag la till ett par burkar och en gatuskylt. Jag är mycket nöjd, för jag gillar nämligen färgkombinationen vitt-röttsvart.

(Som vanligt gäller att klicka på bilderna för att se hela bildtexterna, kunna kommentera, se bilderna i bildspel och se bilderna i lite större format.)

∼ ♦ ∼

Förutom att piffa igår hade jag ju utlovat middag på lokal. Vi gick till Trattoria Alessandro på vinst och förlust, för vi hade inte bokat nåt bord. Som tur var betraktas vi nog som stamgäster och får alltid ett varmt välkomnande – och ett bord. Så även igår trots att stället var ganska fullt. Vi åt trerätters och allt var gott. Men den lilla limoncellon, som delägaren bjöd på, blev nog lite för mycket. Det är oklart hur vi tog oss hem, faktiskt, och jag vaknade med huvudvärk i morse…

∼ ♦ ∼

Jag hade tänkt mig en lugn söndagsmorgon. Och visst blev det kaffe på sängen och läsning, men Bror och Syster Katt kom också på besök. Då är det liiite svårt att slappna av, allra helst som båda var mycket intresserade av det öppna fönstret. Till sist la sig Lucifer tillrätta ner i min fotända. Där låg han och tvättade sig… Och nej. Katterna får i vanliga fall inte vara i sovrummet, men idag bäddade jag rent och då fick de besöka oss.

 

Huvudlös gudinna

Den som inte har nåt huvud slipper huvudvärk.

Vi var rätt sega båda två idag. Vädret gjorde sitt till också, för det regnade hela dan fram till 15.30, ungefär. Då hade vi tänt varenda lampa här hemma – och då tittade plötsligt solen fram. Jag tog reda på ren röd tvätt och körde en maskin svart tvätt och hängde den innan jag duschade. Sen tog vi bilen för att handla middagsmat och kattmat och lite till. Det känns skönt att ha fyllt på förråden. Hemma tog vi det lugnt med en fika. Jag läste ut dockboken och bytte till en familjebok. Vidare skrev jag lite. Intentionen var att rensa min mobil på bilder och jag började lite smått med det. Men det tar sin lilla tid… Ungefär som skotten som Anna har satt. Men upp kommer di!

Och inte vet jag om det var ett dåligt omen, men jag tappade gudinnan jag har haft i ett läderband runt halsen sen 1992. Hon föll så illa att hon tappade huvudet…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lördag kväll den 16 mars och söndagen den 17 mars 2019: Piffigt och huvudvärk – för den som har ett huvud, förstås…

  1. Mösstanten skriver:

    Inte helt tråkigt att vara gäst hos er med de där roliga grejerna på gästtoan.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.