Fettisdagen 2019: Vi tar’t i morrn, för vintern stannar ett tag


 Kära dagbok…

Semla biljett

Viktiga grejor på jobbet.

Idag är det fettisdagen. Jag är visserligen en fettis, men jag gillar INTE semlor. Därmed inte sagt att min sambor inte ska få semlor. En annan dag. Den ena är emellertid måttligt förtjust, den andra äter inte sötsaker i vanliga fall. Själv har jag bespetsat mig på en riktigt god… bulle. I morrn. För i morgon kväll är vi hemma alla tre och kan fika tillsammans.

På jobbet hade det gått ut en semmelbiljett – se bilden här intill – till var och en (och ytterligare några personer) via e-post (massutskick). Jag vet inte riktigt hur de tänkte där, men jag förstod att detta med semlor är überviktigt. Själv klarar jag mig utan, som sagt, och jag kan inte låta bli att skratta lite åt hur allvarligt vissa tar på det hela. ‘Naf said!

∼ ♦ ∼

Vinterutsikt från kontorsfönstret

Det är vinter igen i Uppsala som hade barmark så sent som i lördags. Här utsikten från ett av mina kontorsfönster.

Vinter var det idag också. I morse var det nästan tre minusgrader och på förmiddagen började det snöa. Det blåste nordlig vind och att kämpa sig uppför Mördarbacken* var inte det roligaste. Vilken tur att jag gick ifatt en kollega redan på en av Ågatorna! Då kunde vi småprata oss uppför backen och längs med trista Dag Hammarskjölds väg ända till jobbet. Stegen blev lätta.

Jag skulle ha tre möten på förmiddagen, men det ena mötet ställdes in för andra gången. Eftermiddagens möte var också nära på att ställas in. Översättningarna jag hade beställt kom i morse via e-post och min beställare, som egentligen var upptagen med annat, och jag, som egentligen var upptagen med annat, gick igenom materialet. Jag skickade sen över våra synpunkter till översättaren för att h*n skulle få fundera lite till. Utöver detta har jag skrivit några texter, minnesantecknat, förberett en dagordning, jobbat med mitt nyhetsbrev, försökt hitta bra lösningar etc. Dagens sista möte höll jag i mellan klockan 15 och 16. Ingen av oss var väl jättepigg just då, men vi fick ändå gjort det vi hade tänkt. En kan sammanfatta dan med att det var lite mycket att göra på jobbet.

Bitmoji på språng

Lite mycket på jobbet idag…

∼ ♦ ∼

Min sambo är smart. Själv är jag påverkad av de trollerier jag har i bagaget. Minns du att jag berättade om att jag hade fått sms OCH påminnelse om att jag hade ett paket att hämta ut från Elgiganten? Idag kom en pappersavi – och Anna listade ut vad det var. På hemvägen kunde jag hämta en rätt stor låda som innehöll… en premie i form av en padda läsplatta av märket Yoga. Jag är med i en matinköpsundersökning (dagligvaror) hos GfK Panel. Som tack för alla registreringar av inköp kunde jag välja denna förnämliga premie för ett tag sen. Nu ska vi bara se om IT-stjärnan får igång den. Annars får hon väl ta den till nån expert på jobbet…

∼ ♦ ∼

Temperaturen sjönk framåt kvällen. Väderappen visade elva minusgrader som prognos på onsdagsmorgonen. Sen ska det visst bli regn och plusgrader ett par dar och därefter kallt och snö igen. Typiskt vårväder, alltså. Det gäller att stå ut. Jag värmer mig med lilla Minan a k a Mini i bästefåtöljen i kväll och glor på Auktionssommar innan jag åker och hämtar Anna efter jobbet.

MIni hos mig

Lilla Minan värmer mig.

∼ ♦ ∼

Nånstans läste jag idag att det är lätt att få lägenhet nu i Uppsalaom en kan betala för sig. Precis som jag befarade, alltså. Kommunen har inte tänkt, bara låtit bygga en massa bostäder som inte ens normalinkomstagare** inte råd att bo i. Tröttsamt.

 

*Mördarbacken = Carolinabacken
**normalinkomsttagare = vanliga människor som arbetar och får en lön som inte är enorm men OK


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Dagbok, Diskutabelt, Jobb, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Fettisdagen 2019: Vi tar’t i morrn, för vintern stannar ett tag

 1. Jag är som du, gillar inte semlor. Ge mig en god färsk kanelbulle, och jag blir nöjd 🙂 Trots att jag tycker dom är goda, äter jag inte många per år, ibland kanske bara en gång, på kanelbullensdag, för då brukar det bjudas på jobbet 🙂 Detta är inte för att jag är snål, bara det att jag inte är någon fikamänniska.

  I morse var det -18 grader här igen, nu nere i -11, det var en onödig köldknäpp och snödämd som kom häromdan…

  Jag använder paddan till 99% hemma, nästan aldrig bärbara datorn 🙂 Grattis till den !

  Gilla

 2. Mösstanten skriver:

  Padda är bra. Jag använder min jättemycket. Men den funkar inte till att skriva blogginlägg på.

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.