Söndag kväll den 3 februari och måndagen den 4 februari 2019: Mera skitkallt, men nu blommar det!


 Kära dagbok…

Digitaltermometer visar minus 14 komma tre grader utomhus och 19 komma tre grader inomhus

I morse var det bara -14,3 grader och inte -16. (Det gäller att tänka positivt i skitkylan.)

Skitkylan fortsätter, men det var faktiskt inte 16 minusgrader i morse när jag klev upp utan ”bara” -14,3. (Det gäller att tänka positivt.) Fast det räcker ju. Det har kommit massor av snö och det var väldigt bra plogat i morse. Sandningen var fortfarande mindre bra. På kombinerade gång- och cykelbanor är det uppenbart att det är cyklisterna som prioriteras. Igår morse hade tydligen lokalbussar ställts in på grund av vädret – och det förstår jag. Jag undviker att åka buss i Uppsala så mycket jag bara kan. På vintern skulle jag aldrig åka buss. Jag ser fullpackade bussar passera och föreställer mig hemska olycksscenarier. Bussarna kör nämligen på sommardäck här i stan. Usch och fy! Idag behövde emellertid både min tvåveckorssambo och Annas snälla mamma åka buss. Så klart jag tänkte på dem idag!

Vi packade på oss så gott vi kunde i morse. Det var bara strax över 19 grader i köket. Igår kväll var vi så frusna inomhus, men med ugnen på och genom att tända de två fina, röda ljuslyktorna vi hittade blev det varmt och gott i köket i alla fall. Söndagsmiddagen blev av det finare slaget – korv och potatisklyftor, mina korvar av kyckling, förstås. Det var gott och mätta blev vi. Och till dessert intog vi ost, kex och vin lite senare.

∼ ♦ ∼

Måndag och ny arbetsvecka. Lite skönt hade det allt varit med ytterligare en ledig dag, men jag hade en bra helg som gav vila och energi. Det kändes rätt OK att gå och jobba idag. Arbetsdagen innebar den vanliga, roliga blandningen av uppgifter: nåt möte, en dagordning, texter att skriva, uppdateringar på intranätet med mera. Jag är lyckligt lottad som har ett jobb jag trivs med. Men jag låter dörren stå på glänt. En vet aldrig vad framtiden innebär och hängslen och livrem har gällt för mig de senaste tio åren. Bagaget är tungt ibland. Samtidigt har jag lärt mig att leva med den ryggsäcken och jag har accepterat den jag är idag. Jag har ett nytt liv idag. Förlåtit har jag emellertid inte gjort.

Lucifer och Citrus i soffan

De här två, Lucifer och Citrus, är några av delarna i mitt nya liv.


Idag är den första av två marknadsdagar på Vaksala torg.
Det är så kallad Distingsmarknad. Jag ska eventuellt besöka marknaden i morgon. Det ska visserligen komma mer vitt skit från skyn då, men det ska bli mildare. Och efter jobbet idag hade jag en tid inbokad hos min nya linsoptiker. Efter den här synkontrollen, som visade att jag inte behövde byta styrkor, ska jag sen boka tid för att bildskärmsglasögonkoll. Jag tycker att jag ser så mycket sämre, men det har med min astigmatism att göra, förklarade optikern. Och ja, jag ska prova progressiva linser som jag får hämta mot slutet av veckan.

Hos optikern

Hos optikern…

∼ ♦ ∼

Nej, vet du, kära dagbok, nu vill jag ha vår! Det blir en spännande vår och sommar eftersom vi ju ska bli med kolonistuga och -trädgård på prov. Hemma på Main Street tycks växtligheten också längta efter vår. En av kökspelargonerna har stuckit iväg och blommar!

Blommande pelargon i köket

Nu blommar det på Main Street!

∼ ♦ ∼

Och ja just det… Jag tyckte ju häromdan att ADHD var en väldigt vanligt förekommande diagnos i ett TV-program. Nu ska en ta det Pravda skriver med en nypa salt, men om antalet personer med ADHD-diagnos har blivit mer än sju gånger fler sen 2006kan det ju vara nåt lurt. Det tycks gå mode i diagnoser. Innan ADHD var det bipolaritet ett tag. Suck!… OBS! Nu säger jag inte att alla som fått än den ena, än den andra diagnosen inte har den. Men… att antalet personer med en viss diagnos ökar så markant känns faktiskt rätt märkligt…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Jobb, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Söndag kväll den 3 februari och måndagen den 4 februari 2019: Mera skitkallt, men nu blommar det!

 1. Mösstanten skriver:

  Men vad är Distingsmarknad? Jag blev inte klokare genom att följa länken. Annars har ni nog kallare och mer snö än vi här nere. Det är inte utan att jag också längtar efter våren.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Länken går till information om var och när marknaden går av stapeln. En marknad är en marknad och där säljs det vanliga – allt från korv och godis till strumpor och handskar. Vill du veta vad disting är föreslår jag att du googlar på det.
   I morse var det runt nollan och på väg till jobbet började det snöa. Temperaturen ska sjunka ígen och i morgon bitti ska det enligt appen vara -14 igen. Sååå tröttsamt… Och vi har massor av snö som verkligen ställer till det i trafiken – eftersom folk inte har vanligt vett sker en massa olyckor. Jaaa, nu villjag ha vår!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.