Ett vitt vin: Bouchard Aîné Chardonnay 2017


Ett inlägg om ett vitt vin.


 

Bouchard Aîné Chardonnay 2017

Ungt, friskt och billigt men surt.

Ibland – eller ganska ofta – är jag tråkig så tillvida att jag snöar in på till exempel samma sorts mat och dryck. Igår var jag så himla sugen på rökta räkor med chiliaioli och laxpaté med romsås. Det var inte svårt att övertala Anna att hon var det också. Eftersom vi varken hade maten eller drycken hemma begav vi oss ut och handlade.

Två flaskor vitt vin – vi valde var sin – ställdes på kylning på balkongen. Jag blundade sen och tog ett vin som jag serverade till räkor och paté. Det blev Bouchard Aîné Chardonnay 2017, det vin jag hade valt.

Vinet skulle vara ungdomligt och lätt och ha låg sockerhalt, vilket passade finfint. Priset var lågt, bara 79 kronor, så jag hade inte superhöga förväntningar. Men… en kan bli glatt överraskad. Systembolaget rekommenderar vinet till rätter av fisk och skaldjur.

Så här kan en läsa på Systembolagets webbplats om vinets smak och doft:

”Ungdomlig, fruktig, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, citron, päron, färska örter och mineral. […] Ungdomlig, fruktig doft med inslag av gröna äpplen, honungsmelon, citrus, mineral och färska örter.

Jag tyckte att vinet var mycket friskt och ungt. Det hade en lite för sur smak för att passa perfekt till de rökta räkorna och chiliaiolin. Kanske borde det också ha kylts lite längre. Vinet passar nog bättre till fiskrätter än till räkor.

Rökta räkor laxpaté vitt vin

Rökta räkor med chiliaioli och laxpaté med romsås = fredagsmiddag.

Toffelomdömet blir medel. Det här vinet var OK, men inte mer.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.