Måndagen den 21 januari 2019: Jävla skitkallt och friskare


 Kära dagbok…

Minus 15 komma en grad

Jävla skitkallt i morse.

Nä, nån bild på nån jävla blodmåne levererar jag inte – jag såg inte nåt i morse som skulle kunna liknas vid blod. Månen jag såg genom köksfönstret var visserligen lite skum, fast inte blodig. I stället fotade jag av termometern, för den visar hur jävla skitkallt det var i morse här i Uppsala. Ska en tänka positivt var det trots allt nästan en grad varmare än appen hade förutsagt.

Det blev till att packa på sig rejält. Jag är så glad över min dunjacka, för jag fryser verkligen inte in den. Även bootsen är varma. Idag har jag inte fällt ut dobbarna eftersom jag har insett att dobbar på is bara ropar på lårbenshalsarna att krascha. Det blir inget grepp alls.

 

Det är ljusare tidigare och längre om dagarna nu och snart behöver jag inte mina reflexer. Sen har jag förstått att vi inte slipper den där förbannade sommartiden trots allt, så då blir det mörkare igen på morgnarna. Det var faktiskt väldigt soligt och fint både igår och idag i Uppsala. Jag mår bättre kroppsligt även om jag hostar i kylan – den retar luftrören. Visst är jag fortfarande trött, men vi vilade ordentligt i helgen och jag känner mig friskare. Anna är inte heller hostfri. Det tar på krafterna med såna här långdragna infektioner.

Även lille Snuffe a k a Lucifer verkar aningen dämpad. Han kryper gärna in i badrummet och lägger sig ovanpå tvättkorgen för att sova, men både han och Citrus gillar kökssoffan. Anna klädde om den i fredags när hon var ledig med ett tyg som katterna känner igen från Fänriken. Citrus har emellertid börjat ligga på kudden i soffan i vardagsrummet – hon tycker ibland att Lucifer är lite på och bufflig.

∼ ♦ ∼

Böckerna Konstiga huset och Det som göms i snö

Bokbyte från brittisk fyrtiotalsdeckare till svensk ganska färsk dito.

På jobbet har jag utfört sedvanliga arbetsuppgifter, men också haft ett intressant möte samt fått information om att jag kanske får veta på onsdag vem som blir ny Högsta Tjif på avdelningen. Det har kommit många frågor om detta, men Tjifen är hal och tyst. Vidare kunde jag kolla mitt lönebesked idag och noterade att det kostar att vara sjuk en vecka. Det kostade så mycket som min retroaktiva lön från oktober samt mitt semesterdagstillägg för tre dar. Det svider, men jag är tacksam för min löneförhöjning som ändå gav plus minus noll netto den här månaden. Då kan jag kanske ändå ha råd att betala försäkringarna och köpa några fler böcker. Jag har nämligen påbörjat den sista av de fem böckerna jag nätshoppade nu i januari. Det har blivit bokbyte från en brittisk fyrtiotalsdeckare till en ganska färsk (september 2018) svensk dito.

∼ ♦ ∼

Och nej. Jag har inte missat att Sverige har fått en regeringDet här är ingen politisk blogg, så jag varken kan eller vill uttala mig om detta. Men jag tycker att det finns både bra och mindre bra saker med detta. Dessutom slipper vi nyval – det hade kostat rätt mycket.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Jobb, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Måndagen den 21 januari 2019: Jävla skitkallt och friskare

 1. FEM skriver:

  Jävla måne, jävla kallt, jävla, jävla…. Haha!

  Gilla

 2. Nu blir jag förvånad, att inte dobbarna är bra vid is, jag trodde det var själva grejen. Jag tycker mina ”lösa” halkskydd funkar bra då iaf, men det är ju inte jättebekvämt att promenera längre bit med dom dock.
  Vanligt vinterföre som vi ofta har häruppe, då är det inte så halt

  Minus 15, då är det allt lite för kallt, det håller jag med om 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag glider som Bambi med dobbarna på is – och entrégolvet på jobbet. Livsfarligt!
   I morse gick jag en annan väg och där var mindre is.
   Somliga hade neråt minus 20 här i Uppsala…. 😮

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.