Fredag kväll den 11 januari och lördagen den 12 januari 2019: Täppt, tvättat och telefonlarm på


 Kära dagbok…

Solnedgång vid Österplan

Fredagskväll som sammet.

Fredagskvällen smög förbi, mjuk som en sammetsklänning. Min tvåveckorssambo och jag åt tillsammans det jag ställde fram. Eftersom jag fortfarande är så fruktansvärt täppt får jag nästan tugga med öppen mun. Inte fräscht… Då snackar vi inte sammet, heller. Men tack och lov hostade jag mindre igår kväll. Även idag har jag inte hostat så mycket. Nu är nästäppan värst. Och innehållet i näsan. Jag har visserligen en kran stor som en elefantsnabel, men att det får plats så mycket snor i den hade jag ingen aning om. Kanske är det förresten på grund av min snok som Anna gillar mig, hon gillar ju elefanter..?

Mini

Mini höll mig sällskap i bästefåtöljen.

Mini höll mig sällskap i bästefåtöljen tills jag hämtat hem Anna, som jobbade ända till 21.15 igår kväll. Vi tittade på Poirot (lagom spännande) samt läste. Jag har svårt att läsa i bästefåtöljen eftersom glasögonen är för gamla. Kontaktlinser och läsglasögon kan jag inte ha just nu – linser ska en inte använda när en är förkyld.

Anna och jag kollade en deckare på TV och andra delen av Dirigenten. Ärligt talat vet jag inte om vi pallar att se resten av den senare. Handlingen är så rörig och bakgrundsmusik/-ljud är så höga att en knappt hör dialogen. Och dialogen sker för övrigt på tre olika språk, allt för att krångla till det? Nej, jag tror att jag sätter punkt här.

∼ ♦ ∼

Kaffe och bok på sängen

Lördagsstart.

I morse hade Anna ställt sitt mobillarm på nio. Jag hade kunnat sova hur länge som helst, Anna också, tror jag. Vi är enormt trötta båda två. Anna är inte heller helt återställd från sin förkylning och hostar och har ont i ryggen. Två sjuklingar låg i alla fall en stund i sängen på lördagsmorgonen och läste och drack kaffe. Jag börjar närma mig slutet av min sista julklappsbok, så gissningsvis kommer ett inlägg om boken senare idag. På tal om böcker fick jag mejl från Bokus igår att de nu har skickat boken jag beställde men inte fick.


Jag tömde kattpottor
, rev ihop lite fler sopor, plockade ordning på ren tvätt från igår, tog en dusch och tvättade håret innan jag fixade frukost åt oss. Svårt att andas genom näsan, men tack och lov inte så hostig, som sagt, idag! Soporna tog jag med mig och dumpade i soprummet på väg till garaget. Anna fick skjuts idag till jobbet, för jag behövde ändå ut och kompletteringshandla. Det blev Willys på Björkgatan som fick besök av mig. Det är faktiskt riktigt bra att handla där. På vägen hem stannade jag vid Shellmacken och drog av rutorna på bilen med svamp och vatten – det var knappt att jag såg genom bakrutan.

Hemma igen startade jag en tvättmaskin med jeans. Det är nu den fjärde maskinen smutstvätt som tvättas och vår nya tvättmaskin är underbar! Lite mindre underbar och definitivt inte bäst är jag som tvätterska, för jag lyckades krympa mammas fönsterremsor i röd filt så de ser ut som… remmar. Nej, de gick i sopen idag. Hoppas nu inte att jeansen krymper. Fast jag är ju lite som min pappa, skyller på att kläderna krymper när det är jag som äter för mycket…

∼ ♦ ∼

Väckarklocka vardagar kl. 06:15

Redo för jobbstart på måndag..?

I kväll blir jag, katterna och vår tvåveckorssambo ensamma till klockan 20. Jag har köpt en ostpaj till mig själv att micra (även Anna fick), tvåveckorssambon ska få kamben, tzatziki och vitlöksbröd och katterna oxe. Lite senare äter Anna och jag ost och kex och dricker ett glas rött till. Tyvärr känner jag inte så mycket smak och doft just nu, så jag skulle lika gärna kunna äta morötter (som jag inte gillar i vanliga fall).

På måndag är min intention att gå till jobbet. Jag har ställt mobillarmet på 6.15 – och jag har ingen aning om hur jag ska orka gå upp då. Men jag ska prova och går det inte att jobba får även en sån som jag bita i det sura äpplet och ringa sin husläkarmottagning.

 

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.