Hantverkaren


Ett inlägg om en bok.


Sharon Boltons bok HantverkarenDet nya året inledde jag med att läsa den andra julklappsboken jag fick 2018. Vännen Jerry gav mig två böcker och nu när jag har läst ut Hantverkaren av Sharon Bolton har jag läst båda. Tack!

Boken inleds i nutid med begravningen av en seriemördare. Larry Glassbrook begravde 1969 sina unga offer levande i likkistor som han själv hade tillverkat. Att fallet löstes innebar början på en lysande karriär för polisen Florence Lovelady. Florence, som var ganska motarbetad 1969 under arbetet med fallet, lyckades lösa det. Florence reser tillbaka till den lilla stan Sabden och går alltså på seriemördarens begravning 30 år senare. Men… vissa saker börjar upprepa sig, nåt som får Florence att undra om hon fick fast fel mördare. Eller är det nåt annat som pågår..?

Det här är en ganska tjock bok och jag kan ibland tycka att den är lite för omfångsrik. Samtidigt bygger författaren, en ny författarkontakt för mig för övrigt, upp en riktigt kuslig stämning. Det känns som om en som läsare inte vet vem en kan lita på, riktigt. Stämningen är det allra bästa med boken, medan karaktärsteckningarna är något mindre lyckade. Eller diffusa, snarare. Jag får inte några tydliga bilder av människorna i boken. Men kanske är det också meningen..? Det övernaturliga inslaget i form av häxor känns tyvärr helt fel för mig. I vart fall är det här en mycket bra spänningsroman. Jag hade turen att kunna sluka den eftersom jag var ledig från jobbet.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hantverkaren

  1. Mösstanten skriver:

    Hantverkaren har fått många lovord men jag vet inte om jag vågar läsa den. Kanske är det för otäck för mig.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.