Lördag kväll den 29 december och söndag förmiddag den 30 december 2018: Lugn kväll, livad morgon


 Kära dagbok…

Även om vi har olika uppfattning om vissa saker tror jag vi kan enas om att lördagskvällen på Main Street blev lugn. Vi åt god och vanlig mat – stekt kyckling och potatisgratäng samt sallad – och drack en utsökt Merlot till. Premiäravsnittet av Stjärnorna på Slottet blev lagom underhållning. Sven Melander, som var dagens huvudperson, pratade hela tiden och tre av de andra deltagarna ställde frågor. En fjärde sa totalt fyra repliker högst. Delar av ett program om Rikard Wolff gick samtidigt, men det ska vi se reprisen av i morgon. Eller spela in, om det nu går. Den senaste inspelningen på DVD-hårddisken blev inte bra.

∼ ♦ ∼

Både igår och idag läste jag en hel del i min första julklappsbok 2018. Den är bra, jag vill inte säga mer än så innan jag har läst ut den och skriver ett inlägg här med ord om vad jag tyckte om boken. Skrattade lite åt att jag visst är med i den också.


Anna gick iväg tidigt i morse för att jobba. 
Jag hade erbjudit skjuts, men uppenbarligen ville hon ha en stunds ensamtid och promenera. Det blev trots det ingen sovmorgon för mig, jag vaknade strax efter klockan sju. När jag hade läst en stund och druckit dagens första kaffe i sängen klev jag upp och tömde kattpottor, sopade och plockade lite. Sen skrev jag färdigt min årskrönika som jag publicerar den första dagen nästa år. Upptäckte att det hade gått livat till här i natt, för jag hittade en av stolarna i Matrummet vält. Det skulle visa sig att den antagligen hade träffat dammsugarmunstycket illa, för det var paj. Först skar jag mig så att blodet sprutade, sen stelopererade jag munstycket och dammsög. Katterna försökte allt döda Helvetesmonstret*, men se det gick inte! 2-1 till mig.


Jag hittade katternas hemliga julgranskulegömma 
mellan CD-skåpet och vinskåpet, men jag lät den vara. Det såg rätt gulligt ut. Mindre gulligt var det tumult som utbröt i vardagsrummet när jag just klivit ut ur duschen. Jag fick helt enkelt sära på Lucifer och Citrus, den förra ville gärna göra saker som en inte ska göra med sin syster. De är båda kastrerade, men ändå. Ett nej är ett nej. Systern kröp längst in i hörnet bakom julgranen, så jag fruktade även för julgranens liv. De läskiga tomtarna bara flinade och tittade på.


Diskmaskinen har hittills skött sig, 
alltid något. Nu ska jag läsa en stund till innan jag ska utföra uppgiften som ett ja tack på hämtning av sambo från jobbet klockan 14 innebär.

∼ ♦ ∼

*Helvetesmonstret = katternas namn på dammsugaren


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, Trams, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.