Fredag kväll den 14 december och lördagen den 15 december 2018: Be the star you are


 Kära dagbok…

Niklas och Fia

Nicke tog temat ”Be the star you are” bokstavligt, Fia och jag skrattade gott.

Julfesten på jobbet blev en riktigt trevlig tillställning. Sen erkänner jag att jag blev lite trött och seg mot slutet. Det kan givetvis inte ha haft nåt att göra med allt mousserande vin, öl och de tre snapsarna jag hällde i mig, nehej då, det var ju fredag och slut på arbetsveckan. Säger vi. Temat på festen var ”Be the star you are”. Jag kan säga att det fanns många stjärnor igår kväll, men den som verkligen tog temat bokstavligt var Nicke (han heter nånting heeelt annat och avskyr verkligen att kallas Nicke). Sen skymtade jag även Fred Astaire, Zarah Leander (!) och ett par… alver. Själv var jag som bekant Rudolf med en röd garnmule på magen. Till bordet hade jag M som också var vänlig nog att följa mig nästan ända hem. Jag visste inte att den fanns såna gentlemän fortfarande.

Julbordet var inte enormt, men tillräckligt för att även jag, som inte äter så mycket kött, skulle bli mätt. Den inlagda sillen var suveränt god. Två gånger skvimpade jag ut snaps, för det var skumt i lokalen och jag är ju också lite… skum. Högsta Tjifen fick en sång. På quizen var jag inte med annat än som bisittare. Men herr Fredag – och mig själv! – överraskade jag med min suveräna tyska… Herr Fredag blev så förvånad att han gav mig ett hjärta av guld – med choklad inuti.

Men snäll hade jag också varit, för jag fick en julklapp av tomten. Eftersom vi ännu inte har nån gran hemma att lägga klappar under öppnade jag den när jag hade kommit hem. Den innehöll två vita ljus.

Som alltid blir bilderna större och hela bildtexterna syns om en klickar på dem. Då går det också att se bilderna som bildspel och att kommentera varje enskild bild.

∼ ♦ ∼

Jan Fridegårdbok och kaffe på sängen

Jag plöjer Jan Fridegård-böcker.

Idag var det första jag gjorde att ta min medicin. Och en huvudvärkstablett… Ja, Anna sa att jag var lite fjamsig när vi möttes hemma igår kväll. Annars blev det en vanlig start på den lediga dan, det vill säga läsning och kaffe på sängen. Jag har börjat plöja mammas och pappas Jan Fridegård-böcker nu och inser att de ingår i serier där jag inte har alla böcker. Men böckerna är bra ändå. Kaffet var ljuvligt för huvudvärken. Anna och jag åt frukost tillsammans och diskuterade granplacering. Det trasiga elementet fungerar finfint, vilket i sig innebär att Mellanrummet lär fungera som matsal på julafton.

Jag skjutsade Anna till jobbet och åkte sen och köpte middagsmat och lite annat till oss som ska äta lördagsmiddag tillsammans. Därefter blev det en tur på stan. Eftersom huvudsyftet med den turen var julklappsinköp blir det inga bilder därifrån. Håll tillgodo med några på våra underliga katter i stället – de två yngsta är skitslöa utom när det gäller mat och ätande och deras morsa så hyperaktiv att hon inte kan vara still när jag ska fota henne.


Nu ska jag skrämma katterna
genom att ta en promenad med Helvetesmaskinen*. Förhoppningsvis får det fart på dem. Moahahahahaha… Jag är verkligen den stjärna jag är…

∼ ♦ ∼

*Helvetesmaskinen = dammsugaren


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.