Dagens citat den 11 december 2018


Ett citerande inlägg om läsning.Idag läste jag en riktigt bra krönika om… läsning. 
Eller lyssning på böcker, rättare sagt. Min åsikt är att ljudböcker inte är nåt en läser. En lyssnar på ljudböcker medan en gör nåt annat. Att läsa på traditionellt sätt är att verkligen ägna sig åt… att läsa. Läsningen blir inte nåt som en klämmer in ihop med allting annat en gör, den är själva huvudaktiviteten.

MEN… jag vill tillägga att det är bra att ljudböcker finns – för dem som av olika skäl inte kan läsa böcker på traditionellt sätt.

Så här skriver Dag Granath i Expressen:

”[…] Hela poängen med läsning att det är en aktivitet som kräver att man lägger ifrån sig det man har för händerna och ägnar sig åt en enda sak. Det går inte för sig att titta på film, stryka skjortor eller sms:a samtidigt. I en stressig och intensiv vardag har läsningen höga anspråk. Den vill ha vår fulla uppmärksamhet. Det är hela poängen.
  På sätt och vis går läsningens logik stick i stäv med det effektivitetsfokus som Storytel försöker tillskriva lyssnandet.
  Så nej tack, jag ”läser” inte medan jag messar. […]

 

Läs (!) hela krönikan om ljudböcker.


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Diskutabelt, Media, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dagens citat den 11 december 2018

 1. FEM skriver:

  Bra kille, den där Dag.
  Att lyssna på ljudbok samtidigt som man gör annat är inte att läsa. Läsa tycker jag ska vara avkoppling, att kunna sitta ned och leva sig in i det man läser. Hur gör man det samtidigt som man kör bil, städar, what ever?

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja han resonerar i alla fall som du och jag när det gäller läsning och DET är ju bara bäst! 😛 Jag vill inte heller lyssna på nån inläsare som dramatiserar boken, jag vill skapa mina egna fantasier och föreställningar kring det jag läser tack så mycket.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.